Patinoarul din Piața Sf. Ioan va fi montat de o firmă din Brașov. Primăria a reușit să atribuie contractul după a treia încercare

Primăria Brașov a găsit, la a treia încercare, firma care să aducă și să monteze patinoarul din Piața Sfântul Ioan. Municipalitatea a atribuit, vineri contractul firmei SC Suisse Trail SRL Brașov, aceeași care a depus și anterior oferte, la procedurile anulate.

Patinoar pe 300 de metri pătraţi şi 80 de perechi de patine de închiriat

Patinoarul artificial din Piața Sf. Ioan va avea o suprafață de 300 metri pătrați (10 m x 30 m) și va funcționa trei luni în sezonul de iarnă iarna 2021 – 2022. În documentația din sistemul electronic de achiziții publice nu apare o dată precisă când patinoarul va fi montat și deschis pentru public, însă conform declarației făcute de viceprimarul Flavia Boghiu la sfârșitul lunii trecute, când ar trebuit ca el să fie funcțional, la 15 decembrie brașovenii ar putea patina în centrul orașului.

Pe lângă montarea patinoarului, firma care a câștigat licitația va trebui să asigure și 80 de perechi de patine, dar nu și personalul necesar administrării acestuia. Accesul la patinoar va fi gratuit pentru toată lumea, a anunțat primăria Brașov luna trecută. Valoarea contractului pentru montarea patinoarului și asigurarea celor 80 de perechi de patine este de 100.000 fără TVA (119.000 de lei cu TVA inclus).

A treia oară a fost cu noroc

Aceasta este a treia încercarea de a angaja un furnizor pentru patinoarul artificial din Piața Sf. Ioan. Inițial, în 15 noiembrie, Primăria Brașov a scos la licitație un contract în valoare de 135.000 de lei, însă procedura a fost anulată pe 26 noiembrie (cu trei zile înainte de data la care Flavia Boghiu anunțase că brașovenii vor putea patina gratuit în Piața Sf. Ioan), după ce s-au constata unele probleme în cele două oferte înscrise.

Ulterior, contractul a fost „redus” la 100.000 de lei, Municipalitatea încercând astfel să recurgă la o atribuire directă. Atunci a existat o singură ofertă luată în calcul – cea a Suiss Trail, însă procedura nu a mai fost dusă până la capăt din cauza unor neconcordanţe cu cerinţele formulate în caietul de sarcini. În plus, firma a precizat atunci că se află în „imposibilitatea asigurării datei dorite de către Primărie de punere în funcțiune a patinoarului” (29 noiembrie). A treia oară a fost cu noroc, astfel că vineri contractul a fost atribuit acestei firme, fără a exista însă stabilită o dată la care patinoarul va fi deschis.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.