Brașovenii, așteptați luni în Piața Unirii, pentru a sărbători Unirea Principatelor Române

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită la Brașov printr-o ceremonie militară și religioasă care va avea loc luni, 24 ianuarie, începând cu orele 12. 00, în Piața Unirii din municipiul Brașov, a anunțat Prefectura Brașov. 

La eveniment vor participa prefectul județului – Cătălin Văsii, președintele Consiliului Județean Brașov – Adrian Veștea, primarul municipiului Brașov- Allen Coliban, comandanți de mari unități și unități din Garnizoana Brașov, veterani, cadre militare în rezervă și în retragere.

Ceremonia va fi asigurată de militari din Garnizoana Brașov, de preotul militar al Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Brașov și de fanfara Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov. 

Ceremonia va debuta cu întâmpinarea prefectului județului Brașov, însoțit de comandantul Garnizoanei Brașov, urmată de salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului Național al României și oficierea serviciului religios. 

Prefectul județului va susține apoi o alocuțiune referitoare la însemnătatea Zilei Unirii Principatelor Române. 

„Acțiunea se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor și măsurilor stabilite de legislația în vigoare pentru prevenirea și combaterea infectărilor cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis Prefectura Brașov.

Autoritățile nu au precizat dacă participanților li se va permite să se prindă în „Hora Unirii”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.