Consiliul Județean Brașov pregătește aproximativ 1.000 de kilometri de piste pentru bicicliști în județ

Consiliul Județean Brașov a lansat o licitație cu o valoare estimată de peste 4,20 milioane de lei, pentru realizarea Studiului de fezabilitate pentru  proiectul „Piste de biciclete și perdele forestiere de protecție în Județul Brașov”. În baza acestui contract, consultantul va realiza documentația tehnică pentru aproximativ 1.000 de km de piste pentru bicicliști și a aproximativ 300 km de perdele forestiere. 

Conform anunțului licitației Documentația pentru pistele pentru bicicliști se va realiza cu respectarea legislației naționale, a Ghidului de proiectare a infrastructurii pentru biciclele OPTAR, precum și Standardul European de Certificare EuroVelo al Federației Europene de ciclism.

Noile trasee sau piste vor fi de mai multe tipuri, în funcție de configurația terenului și de destinația acestora. Astfel, vor fi proiectate trasee rapide asfaltate/piste dedicate, piste dedicate pe sector rutier sau sectoare rutiere cu marcaj de biciclete, trasee amenajate neasfaltate sau trasee amenajate pe poteci (agricol, forestier, diguri). De asemenea, vor fi proiectate spații tehnice și alte facilități pentru bicicliști. 

Proiectarea pistelor pentru bicicliști se va face în patru etape: 

  • Etapa I: Zona Metropolitană Brașov – Pentru această zonă se va lua în calcul corelarea pistelor județene cu cele pregătite de municipalitatea brașoveană. Termenul de finalizare pentru această etapă este de 6 luni.
  • Etapa a II-a: Ţara Făgăraşului. Termenul de finalizare a documentației este de 4 luni de la predarea Studiului de fezabilitate pentru prima etapă. 
  • Etapa a III-a: Zona Rupea.  Termenul de finalizare a documentației este de 4 luni de la predarea Studiului de fezabilitate pentru a doua etapă. 
  • Etapa a IV-a: Buzăul Ardelean (comunele Teliu şi Vama Buzăului). Termenul de finalizare a documentației este de 4 luni de la predarea Studiului de fezabilitate pentru a treia  etapă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.