Județul Brașov va avea cinci centre de evaluarea pacienților cu COVID. Unul va avea program non-stop

După ce Ministerul Sănătății a anunțat că la nivel național vor funcționa 160 de centre de evaluare a pacienților cu COVID-19 (a căror stare de sănătate nu necesită spitalizarea), Prefectura Brașov a organizat o întâlnire cu reprezentanții spitalelor din județ, dar și cu cei ai Direcției de Sănătate Publică, pentru a organiza aceste structuri.   

Prefectul județului Brașov, Cătălin Vasii, a precizat că astfel de centre funcționează deja în județ de mai multă vreme, chiar dacă nu cu această titulatură. 

Astfel, evaluarea pacienților cu noul coronavirus în județul Brașov se face la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, la Spitalul Municipal Săcele, la Spitalul Municipal Făgăraș și la Centrul Medical Maria din Sânpetru. 

Ca noutate, prefectul a anunțat că în perioada următoare va fi operaționalizat un centru de evaluare cu program non-stop, la Spitalul Municipal Săcele.  Totodată, el a menționat ca ar putea fi amenajate și alte astfel de centre în judet. 

Pe de altă parte, Cătălin Văsii a precizat că numărul de paturi pentru tratarea pacienților cu noul coronavirus nu va scădea ci se vor căuta soluții pentru a crește numărul acestora. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.