Orașul Râșnov, prima localitate din județ care va avea un Centru de Aport Voluntar pentru deșeurile voluminoase

Orașul Râșnov cedează un teren, în favoarea Consiliului Județean Brașov, pentru amenajarea unui centru de aport voluntar al deșeurilor. Aici, râșnovenii ar urma să depună deșeurile rezultate din contrucții, mobilă veche sau alte deșeuri voluminoase nepericuloase.

Centrul va fi amenajat pe un teren cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați pentru preluarea căruia va fi nevoie de un vot majoritar în plenul CJ. Centrul de Aport Voluntar de la Râșnov este inclus în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Brașov, pentru care CJ va depune o cerere de finanțare din fonduri europene. Deocamdată, este cel mai avansat proiect, pentru celelalte  prevăzute în SMID, pentru fiecare localitate urbană în județ nefiind încă stabilite clar terenurile unde vor fi găzduite. Potrivit vicepreședintelui CJ, Zoltan Szenner, mai sunt în curs de preluare terenuri din Zărnești și Codlea, pentru centrele de aport voluntar.

„În cazul centrelor de aport voluntar din aceste localități, în primă fază, au fost aprobate hotărâri de Consiliu Județean, prin care noi solicităm terenurile, după care au fost date hotărârile de Consiliu Local, prin care ni se cedau respectivele suprafețe. În cazul platformei de la Râșnov s-a procedat invers: în primă fază a fost emisă hotărârea de Consiliu Local prin care ne este cedat terenul, iar noi vom aproba un act normativ prin care îl preluăm”, a declarat Szenner Zoltan.

SMID se află în etapa Studiului de Fezabilitate, reprezentanții administrației județene estimând că ar fi nevoie de aproximativ 100 de milioane de euro pentru implementarea tuturor investițiilor de mediu pe care le prevede.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.