Și șoferii RATBV, solidari cu colegii din București

Mai mulți șoferi angajați ai companiei de transport public din Brașov circulă azi cu banderole albe, în semn de solidaritate cu colegii lor STB București, care solicită majorarea salariului cu 10%. Potrivit liderului sindical de la SC RATBV SA Brașov, Ioan Zbârnea, gestul de solidaritate este unul la nivel național. 

Zbârnea spune că, în cazul în care nu vor fi soluționate revendicările șoferilor bucureșteni, la Federației Transportatorilor și Serviciilor Publice din Romania se vor lua în calcul și alte forme de protest, de la pichetări ale sediilor de primării și prefecturi din țară, până la blocarea transportului public în comun. 

Liderul sindical de la RATBV SA susține că solicitările șoferilor bucureșteni, de creștere cu 10% a salariilor, nu sunt exagerate, cu atât mai mult cu cât toate prețurile au explodat. De asemnea, Zbârnea susține că, la București contractul colectiv de muncă nu a mai fost renegociat în niciun fel de doi ani, iar în ultima perioadă, dialogul cu Primăria generală a municipiului București și cu conducerea societății de transport public din Capitală a lipsit cu desăvârșire.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.