5 filme western pe care merită să le vezi

Filmele western s-au bucurat de o popularitate uriașă în ultimele decenii, motiv pentru care constant au fost lansate producții noi, cu actori de top. 

Așadar, iată 5 filme western pe care merită să le vezi: 

1. The Good, the Bad and the Ugly (1966) – Acesta este al treilea și ultimul film western din trilogia spaghetti a lui Clint Eastwood. Evident, Eastwood este „Cel bun”, rolul de „cel rău” îi revine lui Lee Van Cleef, în timp ce Eli Wallach, un adevărat veteran când vine vorba de filmele western, este în rolul „celui urât”. Filmul are o intrigă complexă, plină de trădări și dueluri sângeroase, în timpul Războiului Civil American. În plus, are și o coloană sonoră pe măsură, semnată de Ennio Morricone. Filmul a avut un buget de 1.2 milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la 25.1 milioane de dolari.

 

2. The Magnificent Seven (2016) – O adaptare a producției lansate cu același nume în anul 1960. În rolul principal se află Denzel Washington, care interpretează rolul lui Sam Chisholm, un șerif din Wichita, Kansas. Dar din distribuție mai fac parte Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-hun Lee, Manuel Garcia Rulfo, Martin Sensmeier și Peter Sarsgaard. Filmul a avut un buget de 100 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 162 de milioane de dolari. Recenziile au fost în special pozitive, motiv pentru care s-a vorbit adesea despre o continuare. Mai mult, succesul filmului a dus și la apariția unui joc foarte popular in oferta de sloturi online Netbet. Denumit la fel ca filmul, The Magnificent Seven, acest joc lansat de compania Skywind Group conține încă din start pasaje din film, iar printre simboluri se află personajele producției.

 

3. Once Upon a Time in the West (1968) – Și acest film este regizat de Sergio Leone, care l-a scris alături de Sergio Donati. Distribuția este una de excepție, cu Henry Fonda, Charles Bronson, Jason Robards și Claudia Cardinale. Și de această dată coloana sonoră este semnată de Ennio Morricone. După ce a regizat The Good, The Bad and the Ugly, Leone nu mai dorea să facă filme western, întrucât credea că a oferit tot ce avea mai bun, dar între timp s-a răzgândit și astfel a ieșit un film clasic, în care scenele de duritate sunt combinate cu cele de umor. A rezultat astfel un film excelent, apreciat foarte mult de critici, chiar dacă nu a avut un succes major la box office.

 

4. Django Unchained (2012) – Regizat de Quentin Tarantino, Django Unchained are o distribuție de excepție, cu Christoph Waltz, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio și Samuel L. Jackson. Filmul a obținut 2 premii la Gala Oscarurilor și alte 2 la Globurile de Aur. Acțiunea se petrece în sudul SUA, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django, interpretat de Jamie Foxx, este un sclav aflat în serviciul lui King Schultz, care promite să-l elibereze dacă-i va captura pe frații Brittle. Filmul a avut un buget de 100 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 425 de milioane de dolari. Acțiunea este la cel mai înalt nivel, la fel ca scenariul, astfel că Django Unchained este un film pe care merită să îl vzi.

 

5. The Hateful Eight (2015) – Un alt film regizat de Quentin Tarantino, în distribuția căruia se regăsesc nume precum Samuel L. Jackson, Kurt Russell, James Parks și Channing Tatum. A avut un buget de până în 62 de milioane de dolari, iar încasările au trecut de 156 de milioane de dolari. Acțiunea se petrece la câțiva ani după Războiul Civil American, când opt călători cu trecut diferit dar cu scop similar își propun să ajungă în Red Rock.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.