Anul Internaţional al Tineretului: CJ Braşov alocă 200.000 de lei din bugetul judeţului, pentru proiectele pentru tineri

Consiliul Judeţean Braşov alocă 200.000 de lei proiectelor pentru tineri în anul 2022, desemnat la nivel mondial Anul Internaţional al Tineretului. Programul este unul dintre cele şapte incluse în bugetul de anul acesta pentru finanţarea din fondurile proprii ale judeţului, şi potrivit managerului public Imelda Toaso, pentru Braşov este o premieră.

„În bugetul general al judeţului avem în acest an şapte programe pe care le finanţăm din fonduri proprii, unul dintre ele, cel destinat susţinerii proiectelor de tineret şi pentru tineret fiind o premieră pentru noi, în acest format”, a declarat Imelda Toaso.

Şapte programe sprijinite din fonduri proprii ale judeţului în 2022

Pe lângă acest program care va finanţa proiectele de tineret cu un buget de 200.000 de lei, Consiliul Judeţean susţine şi în 2022 aceleaşi programe ca în anii anteriori:

  • Programul de finanţare a acţiunilor şi proiectelor culturale pentru beneficiarii de drept privat (1,4 milioane lei);
  • Programul de finanţare a acţiunilor şi proiectelor culturale pentru beneficiarii de drept public (225.000 de lei);
  • Programul „Sportul de performanţă” (700.000 lei);
  • Programul „Sportul pentru toţi” (200.000 lei);
  • Programul pentru Federaţiile Sportive Naţionale (300.000 de lei);
  • Programul pentru unităţile de cult (1 milion de lei).

„În alocarea acestor sume din fondurile proprii am ţinut cont de alocările din anii anteriori precum şi de execuţia bugetară a fiecăruia, astfel încât să reuşim să acoperim necesităţile”, a explicat Imelda Toaso.

Investiţii de aproape 170 de milioane de lei cu bani europeni, în 2022

În ceea ce priveşte proiectele care se desfăşoară preponderent cu fonduri europene din diferite surse şi pentru care Consiliul Judeţean asigură cofinanţare, la acest capitol programate sau deja în desfăşurare multianuală investiţii în valoare de 169,704 milioane lei.

Potrivit managerului Imelda Toasă, este vorba despre 16 proiecte, cele mai multe dintre ele – şase, în domeniul Sănătăţii. Acestea au o valoare totală a investiţiilor în 2022 de 45,513 miloane lei. De asemenea, există şi patru proiecte de investiţii în construirea sau reabilitarea de drumuri – în valoare de 123,957 milioane lei, două proiecte în domeniul Turismului, în valoare de 684.000 de lei şi două pe Digitalizare – în valoare de 1,125 milioane lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.