Cum vor arăta noile zone rezidențiale din Ghimbav. Autoritățile locale nu vor o „junglă urbanistică”

Ghimbavul va continua să se extindă și în anii următori, dezvoltatorii imobiliari pregătind deja noi proiecte. De asemenea, autoritățile locale pregătesc un set reguli pentru noile zone rezidențiale, acestea fiind deja prezentate dezvoltatorilor imobiliari. 

O întâlnire cu investitorii s-a desfășurat miercuri la sediul Primăriei Ghimbav. 

„Discuția au avut loc în contextul în care pregătim noul Plan Urbanistic General al orașului, dar și un Plan Urbanistic Zonal pentru zona DN 1. Vrem că asigurăm o dezvoltare coerentă a orașului și să evităm ca Ghimbavul să devină o «junglă urbanistică», în care zonele rezidențiale să devină simple «dormitoare». Pentru a nu-i lua prin surprindere pe dezvoltatori, am decis să îi chem la discuții. Noile reguli urbanistice vor fi lansate în dezbatere publică, apoi, la finalul lunii viitoare vor fi supuse aprobării Consiliului Local”, a declarat primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra.

Blocuri mici și străzi largi 

Conform noilor reguli de urbanism, se vor putea construi blocuri cu maxim 6 apartamente. Pentru fiecare apartament, trebuie asigurate 2,2 locuri de parcare. Dacă se vor construi case individuale, pentru acestea trebuie asigurate 3 locuri de parcare.

Pentru blocuri trebuie asigurat spațiul pentru ghene pentru gunoi, dar și spațiu verde. 
În ceea ce privește străzile, acestea trebuie să aibă o lățime de 13 metri. Acestea vor avea două benzi (câte una pe sens), trotuare, dar și spații verzi.

De asemenea, dezvoltatorii trebuie să asigure terenuri pentru locuri de joacă pentru copii, pentru unități școlare, spații culturale, săli de sport, parcuri, zone de agrement sau pentru alte funcțiuni  publice. 

Arborele și unitatea locativă

Pe de altă parte, dezvoltatorii vor trebui să respecte hotărârea de Consiliu Local prin care dezvoltatorii trebuie să planteze câte un arbore pentru fiecare casă sau apartament edificat.

„Din păcate, în trecut, au fost situații în care dezvoltatorii au venit cu tuia la ghiveci. Nu vom mai admite astfel de «interpretări» ale cadrului normativ”, a mai spus Fliundra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.