Amenzi de 87.000 de lei date de comisarii ANPC după controale la magazine Penny / Patru unităţi, închise temporar

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi de 87.000 de lei unor magazine Penny, aparţinând lanţului de retail SC Rewe România SRL, iar pentru patru unităţi s-a decis oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate.

Potrivit unui comunicat al ANPC, citat de Agerpres, comisarii au controlat joi 7 magazine aparţinând lanţului de retail, din Sectoarele 2,3 şi 6 şi din comuna Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov.

Printre neregulile constatate s-au numărat comercializarea unor legume şi fructe cu modificări organoleptice, urme de mucegai şi lovituri mecanice, comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale de consum depăşită sau a unor produse cu ambalajele deteriorate şi cu mucegai în ambalaj. De asemenea, a fost identificată utilizarea unor cuptoare de coacere cu depuneri de arsură, rugină şi resturi alimentare.

Mai mult, reprezentanţii ANPC au constatat că erau efectuate lucrări de mentenanţă şi igienizare la vitrinele verticale, în timpul programului de lucru, în prezenţa clienţilor în interiorul magazinului, în vitrine, în părţile superioare, aflându-se produse expuse spre comercializare, ambalate şi neambalate.

Totodată, au fost descoperite vitrine frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare şi de ambalaje, cu vopsea exfoliată şi cu scurgeri de lichide, cu un grad avansat de uzură. 

„Reţea de magazine, după reţea de magazine, constatăm acelaşi lucru: lipsă de respect pentru consumatori, nepăsare şi arhicunoscutul „las’ că merge şi-aşa”. Doar că nu cu noi. Vom continua să controlăm, să sancţionăm, acolo unde este cazul, până când comportamentul comercial al operatorilor economici va fi în conformitate cu legea. Ne vedem mâine!”, a transmis în comunicat Paul Anghel, director general ANPC.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.