Curăţenie în Braşov… tot pe străzile principale. Se spală separatoare de sens, elemente de semnalizare şi „se pregăteşte curăţenia de primăvară”

Primăria continuă curățenia pe străzile principale din Brașov. Au fost finalizate lucrările de salubrizare pe Hărmanului, 13 Decembrie, Lungă, De Mijloc, Calea București, Carpaților și Poienelor. 500 de separatoare de sens au fost spălate până acum, anunță purtătorul de cuvânt al municipalității, Sorin Toarcea. 

„Având în vedere condițiile meteo favorabile, săptămâna trecută, în 15 februarie, au fost demarate o serie de lucrări de salubrizare a arterelor principale de circulație din municipiu, respectiv măturare, curățare la rigolă și spălare a elementelor de semnalizare (cum ar fi separatoarele de sensuri). În cazul acestora, din cauza temperaturilor negative de pe timpul nopții, ele sunt demontate și spălate la sediul operatorului. Odată ce temperaturile pe timpul nopţii vor crește, se va începe spălarea și a parapetelor de protecție din metal (liselor), activitate care se va derula la fața locului. Obiectivele acestei acțiuni sunt de a reduce cantitatea de praf (PM-uri) care ajunge în atmosferă și de a pregăti demararea campaniei de curăţenie de primăvară”, a transmis Primăria Braşov, într-un comunicat de presă. 

În prima săptămână de curățenie, echipele operatorului de salubrizare, Comprest SA, au finalizat lucrările pe străzile 13 Decembrie, Hărmanului, Lungă, De Mijloc, Calea București, Carpaților și Poienelor. În paralel, 500 de separatoare de sens au fost demontate și spălate.

Astăzi continuă lucrările de salubrizare pe str. Avram Iancu și au început pe b-dul Saturn și Al. I.Cuza. În funcție și de condițiile meteo, activitatea va continua și pe celelalte străzi din program, până în data de 11 martie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.