O persoană cu dizabilități, în comisia de recepție a imobilelor reparate de municipalitatea brașoveană

Singurul pilot de raliuri cu dizabilități din România, brașoveanul Ciprian Lupu, va verifica rampele de acces și alte amenajări pentru persoanele cu dizabilități de la clădirile care vor fi reparate de Primăria Brașov. 
„Sper să mai prind și eu sa am o viață normală în România. Sunt două motive principale care mă împiedică: lipsa accesibilității arhitecturale și mentalitatea învechită a multora. Din această lună, fac parte din comisia pentru recepția lucrărilor de reparații curente a imobilelor aflate în proprietatea Municipiului Brașov. Îmi promit mie în primul rând, cât timp voi face parte din aceasta comisie, că toate clădirile reabilitate din bani publici vor fi accesibile”, a declarat brașoveanul, care a precizat că în calitate de membru al acestei comisii nu va încasa niciun leu. 
Pe de altă parte, Ciprian Lupu nu a precizat dacă va fi consultat și în etapa pregătirii documentațiilor tehnice pentru lucrări. Practic, el va verifica lucrarea finală, însă, dacă aceasta nu a fost proiectată astfel încât să nu fie doar o „amenajare de formă” îi va fi greu convingă constructorul sau beneficiarul lucrării că este nevoie de refacerea unei rampe, din moment ce asta respectă condițiile stabilite prin proiectul tehnic. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.