Fostul viceprimar de Bod, în vizorul ANI, după ce a votat de două ori în interes propriu

Fostul primar al comunei Bod, Gheorghe Bodean, a fost găsit în conflict de interese administrativ de către Agenţia Naţională de Integritate, pentru câteva acţiuni administrative la care a participat în mandatul trecut. Mai exact, ANI consideră că fostul edil a votat în Consiliul Local, în calitate de ales local, hotărâri în care avea un interes personal.

„Deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterii, persoana evaluată a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale CL în data de 30 aprilie 2020, respectiv în data de 26 noiembrie 2020 privind aprobarea punerii la dispoziția asociației în cadrul căreia acesta deținea calitatea de membru fondator/funcția de secretar a unui spațiu situat în comuna Bod. Ulterior, în baza HCL din data de 26 noiembrie 2020, a fost încheiat un contract de închiriere la data de 8 decembrie 2020”, se arată în explicaţia oferită de ANI. 

Legislația în vigoare prevede că:

„Alesul local aflat în conflict de interese în condițiile prevăzute de cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, are obligația să se abțină de la emiterea sau participarea la emiterea ori adoptarea actului administrativ, de la încheierea sau participarea la încheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru: a) soț, soție sau rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv; c) o societate la care deține calitatea de asociat unic ori funcția de administrator sau de la care obține venituri. […] f) asociație sau fundație din care face parte” şi că „(2) În exercitarea funcției, consilierul local sau consilierul județean aflat în una dintre situațiile prevăzute la alin. (1) are obligația să anunțe la începutul ședinței consiliului local, respectiv a consiliului județean interesul personal pe care îl are la adoptarea hotărârii respective, anunț care se consemnează în mod obligatoriu în procesul-verbal al ședinței”.

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.