Primarul comunei Dumbrăviţa, un mandat întreg de incompatibilitate

Primarul comunei Dumbrăvița a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate (AN), care spune despre edilul brașovean că s-a aflat în stare de incompatibilitate pe toată perioada mandatului trecut în care a condus localitatea.

Conform anunțului făcut azi de ANI, în perioada 2016 – 2020 Zachiu Popa, a deținut în același timp și funcția de primar al comunei Dumbrăvița, dar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație a Grădiniței cu Program Normal Dumbrăvița. În același consiliu de administrație s-a aflat, în aceeași perioadă, însă, și cumnata lui, care este director al unității de învățământ și este asimilată ca membru al familiei. Astfel, ANI Consideră că edilul a încălcat prevederile art. 7, alin. (4), lit. a) din Ordinul nr. 4619/2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și funcționare a consiliului de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar. Potrivit acestui articol, „calitatea de membru al consiliului de administrație este incompatibilă cu calitatea de membri în același consiliu de administrație a soțului, soției, fiului, fiicei, rudelor și afinilor până la gradul IV inclusiv”.

Zachiu Popa nu a depus la dosarul de evaluare întocmit de ANI, un punct de vedere propriu, în exercitatea dreptului de apărare. Edilul spune că deocamdată nu a primit niciun document oficial prin care să i se comunice starea de incompatibilitate în care s-a aflat în mandatul 2016 – 2020. Pe de altă parte, el spune că s-a consultat şi cu specialiştii primăriei înainte de a deveni membru în Consiliul de Administraţie al grădiniţei din localitate şi i s-a comunicat că nu ar exista nicio incompatibilitate.

„Acum aștept comunicarea deciziei de la ANI, apoi voi contesta decizia”, a declarat primarul Zachiu Popa.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.