Gândit în anul 2012, Centrul Recreațional din Codlea va fi construit în următorii doi ani

O asociere de trei firme, formată din GIROSIL MASTER CONSTRUCT SRL, MODVEST CONSTRUCT 2000 SRL și O&M EDIL SRL se va ocupa de proiectarea, execuția și asigurarea dotărilor la Centrul Recreațional Maial din Codlea, unul din cele mai mari obiective de investiții ale municipiului. Investiția pe care o face administrația locală din Codlea pentru realizarea acestui centru recreațional se ridică la 14,4 milioane lei fără TVA, a anunțat primarul Mihai Câmpeanu. Inițial, investiția era estimată la 16,311 milioane le fără TVA, însă în urma licitației, suma contractată a scăzut cu aproape două milioane lei.

Termenul de valabilitate a acestui contract este de 24 de luni, timp în care cele trei firme vor trebui să realizeze și partea de documentație și proiectare, dar și execuția propriu-zisă constând în construirea centrului. Proiectul are două componente, respectiv una indoor și cealaltă outdoor.

„La interior vom avea un centru modern, cu bazin de înot, săli de recuperare și alte spații destinate practicării sportului de masă. Iar în aer liber proiectul prevede două terenuri de tenis pentru sezonul cald – care iarna se vor transforma în patinoar, loc de joacă pentru copii, alei, zone verzi şi alte funcţionalităţi”, a precizat primarul Mihai Cîmpeanu.

Două bazine de înot, terenuri de tenis  și pistă de skateboarding

Mai exact, potrivit anunţului de licitaţie publicat încă din septembrie 2021 de Primăria Codlea, în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP), investiţia presupune realizarea a trei bazine, dintre care două pentru înot şi unul pentru relaxare, construcţia unor săli de recuperare şi a unor terenuri pentru sport, realizarea unor spaţii administrative şi a unui mic restaurant – toate în interior. La exterior, pe lângă cele două terenuri de tenis sunt prevăzute şi o pistă de skateboarding, pistă de biking şi o zonă pentru rolleri.
Ideea centrului recreațional de la Maial a pornit încă din în 2012, în încercarea de a crea un bazin de înot – fiind realizat chiar şi un studiu de fezabilitate la acea vreme. Un an mai târziu, în acest studiu au apărut şi două terenuri de tenis cu vestiare şi piste pentru sporturi extreme. Studiile nu au putut fi implementate până acum, în lipsa finanţării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.