Investiţie de peste 30 de milioane, pentru amenajarea anexelor şi împrejurimilor Aeroportului de la Ghimbav

Clădirile şi infrastructura anexe ale viitorului Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav vor costa peste 30 de milioane lei. Aceasta este una dintre ultimele investiţii mari pentru aeroport şi se va realiza în termen de maxim 12 luni. Consiliul Judeţean Braşov a aprobat joi, în şedinţa de plen, indicatorii tehnico-economici ai acestei investiţii care este estimată la 33.477 milioane lei.

Proiectul vizează realizarea unor construcţii care vor deservi aeroportul, aşa cum sunt, de exemplu, garajele pentru utilaje de deszăpezire şi alte utilaje de întreţinere a aeroportului, magazii, toaletă, vestiare, biroul operațional, arhiva, o platformă de alimentare cu combustibil cu două compartimente – de benzină, respective motorină, şi platforma şi hala de sortare a deşeurilor.

Acelaşi proiect include şi realizarea elementelor de peisagistică, cu amenajarea zonelor verzi din jurul aeroportului, realizarea unor sisteme de irigare pentru acestea şi a unor sisteme de separare a lichidului de degivrare.

„Realizarea prezentului proiect va corespunde din punct de vedere tehnic și estetic cerinţelor tehnice, economice şi tehnologice conform standardelor în vigoare. Din punct de vedere funcțional, construcțiile vor răspunde cerințelor desfăşurării activităţii de transport aerian în mod corespunzător acesteia şi va asigura condițiile necesare pentru prestarea serviciilor de transport aerian. Prezența unui climat optim este absolut necesară pentru desfăşurarea calitativă a activității de transport aerian. Instalațiile tehnico-edilitare vor corespunde standardelor şi normelor tehnice și sanitare, iar pasagerii și angajații își vor putea desfășura activitățile având confortul necesar asigurat”, se arată în documentația aferentă hotărârii de Consiliu Județean Brașov.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.