Primăria Brașov a câștigat licitația pentru Platforma CET. Ce a mai rămas din utilaje, va fi vândut de municipalitate. Promisiunea primarului: terenul este „open for business”

Municipiul Brașov a fost desemnat câștigător în procedura de vânzare a Platformei CET, urmând a deveni proprietar la jumătatea anului viitor, după ce va achita integral suma negociată, respectiv 13.576.000 de euro plus TVA (echivalentul a 67.142.823 lei, plus TVA). Din această sumă, o parte, 3.948.113 euro, a fost achitată în luna decembrie a anului trecut (garanția de participare). A doua tranșă, aproximativ 4,2 milioane de euro fără TVA, trebuie plătită până în 30 iunie 2022, iar diferența de 5,43 milioane euro plus TVA, urmează să fie achitată până la data de 30 iunie 2023. 

Terenul achiziționat de Primărie are aproximativ 50 de hectare și este împărțit în trei loturi: 48 de hectare în zona platformei CET, aproape 2 hectare în zona Metrom (fostul CAF Metrom) și o stație de pompe la Olt care asigura aprovizionarea cu apă a platformei CET.

Care e strategia municipalității pentru platformă 

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat vineri că municipalitatea are în plan să organizeze o licitație pentru valorificarea bunurilor care mai pot fi vândute, cum este cazul utilajelor sau a materialelor rezultate în urma demolărilor. Din raportul de evaluare realizat anul trecut, din valorificare s-ar putea încasa cel puțin 2 milioane de euro.

Intenția noastră este să lansăm o licitație, câștigătoare urmând a fi compania care oferă cea mai mare sumă din valorificare. Din informațiile pe care le-am obținut, din respectiva valorificare se poate obține s-ar putea obține o sumă mai mare de 2 milioane de euro”, a declarat primarul. 

Unul dintre scenariile luate în calcul este demolarea turnului CET, una dintre cele mai înalte clădiri industriale din România. 

În ceea ce privește investitorii, până acum niciunul nu a depus o ofertă fermă la Primăria Brașov, dar primarul este optimist:

„Există multe informații care au ajuns la noi din zona investitorilor din domeniul stocării de energie, care ar fi interesați. De asemenea, în discuțiile cu ambasadorii unor state, de câte ori am amintit perspectiva acesta, ei au fost interesați și ne-au încurajat în demersurile noastre. Sunt optimist și cred că în perioada următoare vom avea oferte. Vom anunța pe toate canalele posibile că Brașovul este deschis pentru afaceri, «open for business»”, a declarat Coliban. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.