Primăria nu mai așteaptă oferte pentru „lapte și corn”. Planul B: aleargă după furnizori. A renunțat și la unele pretenții

După ce anul trecut a încercat de două ori, fără succes, să contracteze furnizorii pentru produsele din Programul Național al României, Primăria Brașov încearcă acum o altă strategie: merge din „ușa în ușă” la furnizori şi renunţă la pretenţiile anterioare. 

„Am trimis pentru validare Agenția Națională pentru Achiziții Publice procedura de negociere fără publicare prealabilă pentru achiziția produselor de panificație și a fructelor. Vom invita mai multe firme la discuții, inclusiv cele care furnizează aceste produse în alte părți și sperăm să reușim să încheiem contracte pentru produse de panificație și fructe, ca să putem furniza aceste produse copiilor. Sperăm a în cursul acestei săptămâni să înceapă noua procedură”, au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov. 

Primăria Brașov a mai anunțat că pentru noua procedura, nu va mai fi eliminatoriu criteriul ca minim 10% din produse să fie bio. De data aceasta, în schimb, pentru cei care vor oferta produse bio se va acorda punctaj suplimentar. 

Reamintim că pentru produsele lactate, câștigătorul a fost stabilit la licitația de anul trecut.   

Municipiul Brașov, singura localitate din județ în care elevii nu au primit lapte, corn și fructe

Precizăm că anul trecut, Primăria Braşov şi-a asumat derularea Programului pentru şcoli al României pe raza municipiului. După două licitații eșuate, Municipalitatea braşoveană a reuşit să găsească doar furnizorul de lactate. În aceste condiții, elevii din municipiul Brașov au fost singurii din județ care nu au primit cornul și laptele. În celelalte localități din județ, produsele prin Programul pentru Școli al României este derulat de Consiliul Județean Brașov. 

Numărul beneficiarilor acestui program în municipiul Brașov este de 21.305 preşcolari şi elevi înscrişi în unităţile de învăţământ de stat şi particular. Pentru perioada ianuarie-iunie a anului 2022, Primăria Brașov a primit de la Consiliul Județean Brașov suma de 2,5 milioane de lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.