Proprietarul câinilor care au sfâşiat un copil în drum spre casă, arestat pentru 30 de zile

Proprietarul câinilor care au atacat recent un copil din municipiul Sfântu Gheorghe, rănindu-l grav, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna.

Conform sursei citate, sâmbătă, bărbatul de 41 de ani, cercetat în cazul minorului atacat de câini în municipiul Sfântu Gheorghe, a fost prezentat Judecătoriei Sfântu Gheorghe pentru luarea măsurilor legale, iar instanţa a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Bărbatul este cercetat pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin. 

„La data de 19 februarie, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de proprietarul exemplarelor canine implicate în atac, o persoană în vârstă de 41 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”. (…) S-a reţinut că la data de 15 februarie, în jurul orei 15,20, inculpatul, în calitate de deţinător al mai multor exemplare canine catalogate ca fiind câini periculoşi sau agresivi, nu a luat măsurile de prevenire a atacului canin şi a permis ca animalele să părăsească perimetrul proprietăţii sale, să ajungă în loc public fără botniţă şi fără a fi ţinute în lesă, unde au atacat persoana vătămată, un minor în vârstă de 10 ani, şi i-au provocat prin muşcare leziuni traumatice deosebit de grave, care necesită 55 – 60 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii şi care i-au pus viaţa în pericol”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului. 

Copilul a fost atacat de câini pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe, în timp ce mergea de la şcoală spre casă, el fiind internat la un spital din Braşov pentru intervenţii chirurgicale. Mai multe detalii AICI:

 

Copil de 11 ani, sfâşiat de câinii vecinului

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.