Rusia a început războiul în Ucraina. Putin spune că nu vrea să ocupe teritorii

În cadrul unui discurs televizat, în cursul nopții de 24.02.2022 (ora 05.45, ora Moscovei), președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat că, la solicitarea șefilor republicilor din Donbas, a decis desfășurarea unei operații militare speciale. Putin a cerut Armatei Ucrainei „să depună armele”, relatează Defence România. 

“Republicile Populare din Donbas au solicitat ajutorul Rusiei. În legătură cu aceasta, am decis desfășurarea unei operațiuni militare speciale. Scopul acesteia este de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev, timp de opt ani. În acest sens, ne vom strădui pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, precum și pentru aducerea în fața justiției a celor care au comis numeroase crime sângeroase împotriva civililor”, inclusiv a cetățenilor Federației Ruse, a declarat Vladimir Putin, citat de principalele agenții de presă rusești, Interfax, Tass și RIA Novosti.

Potrivit precizărilor acestuia, Rusia rămâne una dintre cele mai puternice puteri nucleare de pe planetă, așa că niciun potențial agresor nu ar trebui să aibă îndoieli că va fi complet învins.

“În ceea ce privește sfera militară, Rusia modernă, chiar și după prăbușirea URSS și pierderea unei părți semnificative a potențialului său nuclear, este astăzi una dintre cele mai puternice puteri nucleare. Și, în plus, are anumite avantaje într-o serie de noi tipuri de arme. În acest sens, nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială că un atac direct asupra Rusiei va duce la înfrângere și consecințe grave pentru un potențial agresor”, a spus Putin.

După cum a menționat șeful statului, Rusia nu intenționează să ocupe teritoriile ucrainene și susține dreptul poporului ucrainean la autodeterminare. „Planurile noastre nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene, nu vom impune nimănui nimic prin forță”, a completat Putin.

Vladimir Putin a susținut că acțiunile Federației Ruse nu sunt legate de încălcarea intereselor Ucrainei, ci de protejarea de „cei care au luat Ucraina ostatică”. În opinia sa, toată responsabilitatea pentru posibila vărsare de sânge va reveni în întregime conștiinței regimului ucrainean.

După cum a remarcat președintele Federației Ruse, în cazul unei intervenții din exterior în situația din Ucraina, partea rusă va răspunde imediat.

Conform presei internaționale, în mai multe zone din Ucraina sunt atacate centre de comandă, baza militare și alte obiective. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.