Școlile din toată țara rămân deschise săptămâna viitoare

Școlile din toate județele țării își continuă activitatea în format fizic săptămâna viitoare, cu excepția școlilor care prezintă cazuri punctuale de infectare cu SARS-CoV2, a anunțat joi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„Este un obiectiv al întregii țări de a menține școlile cât mai mult timp deschise”, spune Andrei Baciu, adăugând că se constată o tendință de scădere a gradului de ocupare a paturilor din spitale – criteriul-cheie în funcție de care se decide ca școlile să rămână deschise în format fizic sau să treacă în online.
 
Rata de ocupare a paturilor din spitale la nivel național este în acest moment de 45,7%, iar în județe variază între 22% și 58%, potrivit secretarului de stat.
 
Începând din 17 ianuarie, noul criteriu privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în școli este gradul/rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Mai exact, în toate județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică.

În situația în care această rată de ocupare la nivel județean este mai mare de 75%, în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, cursurile se desfășoară în sistem online.

Reluarea cursurilor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la nivel județean scade sub 70%.

Direcțiile județene de sănătate publică și a municipiului București comunică aceste informații pe site-ul propriu, în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi. Pentru municipiul București și județul Ilfov se comunică o rată cumulată.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.