Se va debloca Programul „Laptele și cornul” la Brașov? Primăria negociază astăzi cu furnizorii

Primăria Brașov va încerca marți să găsească furnizori de mere și produse de panificație pentru elevii din municipiu, după ce licitațiile anterioare au fost un eșec. Planul municipalității brașovene este ca acum să semneze un „contract pe perioadă determinată”, astfel încât elevii brașoveni să nu rămână fără produsele acordate prin Programul pentru Școli al României până la finalizarea noii licitații.

„Dacă vor fi semnate contracte, acestea vor fi valabile până la finalizarea licitației ce a fost lansată în 17 februarie. În ceea ce privește produsele lactate, furnizorul a fost stabilit în urma primei licitații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Oferte la licitația lansată în 17 februarie, așteptate până în 7 martie

A treia licitație pentru achiziția de fructe și produse de panificație a fost lansată în 17 februarie, iar termenul de depunere a ofertelor este 7 martie. Valoarea totală a contractului este estimată la  1.418.913 lei, fără TVA, din care 997.074 lei (fără TVA) pentru produse de panificație și 421.839 lei pentru fructe. De aceste produse ar urma să beneficieze 21.305 de elevi și preșcolari din municipiul Brașov. 

În caietul de sarcini aferent licitației se menționează că se acordă punctaj suplimentar pentru produsele bio. De asemenea, în cazul merelor, al căror preț este estimat la 0,60 lei (cu tot cu TVA), în caietul de sarcini se arată că legislația prevede că acestea trebuie ambalate individual.

Reamintim că Primăria Brașov și-a asumat anul trecut derularea Programului pentru Școli al României pe teritoriul municipiului și a organizat două licitații pentru achiziția produselor. În urma acestor proceduri a fost  stabilit numai câștigătorul pentru produse lactate. Pentru mere și produse de panificație nu a depus nicio ofertă. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.