Soluţie „românească” pentru a nu închide şcolile: La Braşov vor fi avizate mai multe paturi pentru COVID-19, în cel puţin 3 spitale

După ce a modificat modul de acţiune pentru limitarea răspândirii cazurilor de COVID în şcoli, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au găsit o variantă să nu închidă unităţile de învăţământ atunci când gradul de ocupare al paturilor destinate acestei patologii ajunge la 75%. Soluţia este una „românească”: avizarea mai multor paturi de spital pentru COVID, în contextul în care rata de infectare este în continuă creştere. 

Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunţat ieri că deşi judeţul Braşov se află foarte apropae de acest prag de ocupare, nu va emite o soluție de închidere a școlilor, chiar dacă datele făcute publice joi arătau că paturile pentru COVID, din unitățile de spitalicești din județul Brașov erau ocupate în proporție de 74,9%. 

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Claudia Bularca, pentru a se evita închiderea unităților de învățământ, în județul Brașov vor fi avizate alte câteva paturi pentru cazurile de COVID-19.

Aceste paturi în plus vor fi la Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria”, la Spitalul Clinic de Copii şi Spitalul General CFR. O variantă luată, de asemenea, în discuţie, este şi suplimentarea paturilor pentru pacienţii COVID, prin transformarea Spitalului Orăşenesc „C. T Spârchez” din Zărneşti, în unitate destinată acestei patologii.

În prezent, în judeţul Braşov există 511 paturi destinate pacienţilor cu COVID, dintre care 48 pentru cazurile grave, care au nevoie de îngrijire la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI), la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Ieri erau ocupate 383 dintre aceste paturi, adică la limita nivelului de 75% care ar trimite şcolile din tot judeţul în online. 

În ceea ce-i priveşte strict pe copii, paturi COVID destinate lor sunt la Spitalul Clinic de Copii,  Spitalul Municipal Săcele – unde din cele 17 sunt ocupate opt, în prezent şi opt la Spitalul Clinic de Copii şi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „A. I Sbârcea”. La acesta din urmă, paturile sunt destinate bebeluşilor care vin pe lume infectaţi cu diferite forme de SARS-CoV-2.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.