Un deputat de Braşov amendează Regulamentul Camerei Deputaţilor: Şedinţele pot fi transmise live, dar numai de către jurnaliştii acreditaţi

Sursa foto: G4Media

PNL a depus, prin braşoveanul Gabriel Andronache, liderul deputaţilor liberali, amendamente la proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, prin care se permite presei acreditate să înregistreze sau să transmită live şedinţele de plen şi din comisii, afirmă surse politice. Amendamentul a fost însuşit şi de liderii PSD şi UDMR de la Camera Deputaţilor.

Surse politice citate de news.ro au declarat că Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL, a depus un amendament la proiectul de hotărâre pentru Regulamentul Camerei, prin care accesul presei nu mai este îngrădit la şedinţele din Parlament. Amendamentul a fost discutat cu jurnalişti acreditaţi la Camera Deputaţilor şi a fost deja depus şi înregistrat la scurt timp după depunerea proiectului.

Forma propusă este următoarea:

„(3) Şedinţele Camerei Deputaţilor pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass-media acreditată la Camera Deputaţilor. (4) Şedinţele Comisiilor Camerei Deputaţilor pot fi transmise în direct sau înregistrate de către mass-media acreditată la Camera Deputaţilor”.

Reamintim că preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că se lucrează la modificarea Regulamentului Camerei, în urma agresiunii la adresa ministrului Energiei, în timpul dezbaterii moţiunii simple. Liderul PSD a arătat că este exclus să vedem jandarmi în plen, pentru că totul se va rezolva prin chestori şi a precizat că vor fi diferite sancţiuni, în funcţie de gravitatea abaterii.

Conform proiectului iniţiat de PNL, PSD, UDMR şi minorităţi, este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou Permanent, de comitet al liderilor sau de comisii.

Detalii despre modificarea Regulamentului, AICI:  

Regulament nou la Camera Deputaţilor după „întâlnirea hoţului Popescu cu prostul Simion”: Vor fi interzise live-urile pe Facebook, desfășurarea de bannere, țipetele și injuriile/ Simion nu are de gând să se conformeze. USR condamnă „metodele Dragnea”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.