VIDEO. Ucrainienii de la granița cu România au început să se refugieze în țara noastră. Unii au venit pe jos

Primii refugiați au început să intre în România. Astfel, potrivit site-ului vasiledale.ro. 

Primii refugiați au intrat în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, cei mai mulți dintre ei fiind de etnie română și au venit din zona zona Solotvino (Slatina). De asemenea, pe teritoriul ucrainean erau coloane de mașini, dar și zeci de oameni care urmează să treacă pe jos „Podul Istoric”. La graniță, oamenii declară că vin în scop turistic însă adevărul este cu totul altul. Marea majoritate sunt din regiunea Ivano–Frankivsk. 

În România au revenit și turiști români plecați în Ucraina la schi, în stațiunea Bukovel. 

Pe de altă parte, potrivit corespondentului Digi24 oamenii care au ajuns în punctul de frontieră sunt în special turiști veniți din toată Europa, pe care bombardamentele i-au găsit în Ucraina, la Bukovel. Aceștia au spus că au auzit din hotelurile în care erau cazați tot ce se întâmplă, iar acum vin în pe jos în România, pentru că oricum, zborurile lor au fost anulate. 

„Familii întregi de ucraineni au venit cu mașinile. Au rude la Sighetu Marmației și spun că au venit pe termen nelimitat, pentru că în țara lor este panică generală și, între altele, nu se mai poate plăti cu cardul”, a mai tarnsmis corespondentul Digi24. 

EXCLUSIV VIDEO: FUG DE RĂZBOI – Primii refugiați au venit în România, prin PTF Sighetu Marmației. Maramureșeni în Ucraina

Autoritățile locale de la Sighetu Marmației spus că au găsit locuri de cazare pentru eventualii refugiați dar că așteaptă decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș (CJSU). Doar că aceasta încă nu a venit pentru că încă se discută.

De asemenea,  mii de oameni panicaţi de începerea conflictului militar au stat, joi, la cozi interminabile la frontiera dintre Ucraina şi România, în zona localităţii Tereblecea, pentru a părăsi, pe jos, teritoriul ucrainean, având ca destinaţie finală diferite oraşe din România sau alte ţări europene. Vameşii ucrainiei au permis ieşirea din ţară doar a femeilor şi a copiilor. În cazul bărbaţilro este permisă doar ieşirea acelora care au rezidenţa în alt stat. 

„Lumea e speriată toată, fiecare fuge care încotro, care la rude, care mai au case pe la munte. Se ascunde lumea, pentru că e o situaţie dificilă”, a declarat, pentru Agerpres, o ucraineancă ce a părăsit, joi, ţara.

În zilele următoare ar putea să ajungă în România mii de cetățeni ucraineni. Oficialii de la București au declarat miercuri că s-au pregătit pentru a primi 500.000 de refugiați. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.