Amendă record în trafic: un șofer va trebui să plătească peste 13.000 de lei pentru mai multe încălcări ale legii

În aceste zile, Poliția Română a dat cea mai mare sacțiune în trafic, din ultimul an. Este vorba despre o amendă de 13.450 de lei aplicată unui şofer de de 31 de ani, din judeţul Constanţa, care s-a ales și cu permisul suspendat pentru 90 de zile, în urma mai multor încălcări ale legislaţiei rutiere, după cum informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au oprit în trafic, pe DN 25, în comuna Tudor Vladimirescu, un ansamblu auto format din autoutilitară şi semiremorcă, condus de un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Constanţa, şi care fusese înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 106 km/h, pe un tronson de drum cu limita de viteză legal admisă de 50 de km/h.

Poliţiştii au constatat, de asemenea, că bărbatul nu purta centura de siguranţă şi autovehiculul prezenta avarii pentru care nu exista autorizaţie de reparaţii.

Mai mult, la controlul efectuat asupra tahografului digital, pe cardul deţinut de conducătorul auto s-a constatat că acesta se află în repaus, iar pe impulsorul cutiei de viteză era montat un magnet, cu dimensiunea de 2×5 cm, în scopul alterării datelor înregistrate.

Pentru toate încălcările prevederilor legislative constatate de poliţişti, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală de 13.450 de lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.

Recordul amenzilor în trafic, în România: 20.880 de lei

Deocamdată recordul absolut al amenzilor din România este dețint de un tânăr de 20 de ani din Suceava, care s-a ales cu o sancțiune de  20.880 de lei și cu permisul suspendat până în anul 2024, pentru nu mai puțin de 16 nereguli la regimul rutier. 

Sancțiunile record în România au fost date unui tânăr din orașul Siret, în octombrie 2020. Cele 16 nereguli la regimul rutier au fost constatate în timp ce șoferul era urmărit de polițiștii suceveni pentru că nu a oprit la semnalele lor, conform Ministerului de Interne.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.