Aproape 3000 de liceeni din Braşov au susţinut simularea BAC-ului la Limba şi Liberatura Română. Azi urmează istoria sau matematica

2.986 de elevi din judeţul Braşov, reprezentând un procent de peste 95, în marea lor majoritate înscriși în clasa a XII-a învățământ de zi, au participat luni la proba scrisă la Limba și literatura română a Simulării examenului de Bacalaureat. Ca și în anii precedenți, se constată un interes scăzut în rândul elevilor de seral și frecvență redusă pentru aceste simulări.

Subiectele pentru probele scrise ale acestei simulări sunt elaborate la nivelul Ministerului Educației, respectând programa școlară, având o structură asemănătoare cu a celor elaborate de către Ministerul Educației pentru examenul național de bacalaureat.

Marți, 29 martie este programată proba Ec), proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

Miercuri, 30 martie elevi claselor terminale de liceu vor susține proba Ed) la alegere a profilului și specializării urmând ca joi, 31 martie, elevii care au studiat în limbile minorităților naționale să susțină proba scrisă la limba și literatura maternă, Eb).

Rezultatele în urma acestor probe scrise vor fi comunicate participanților la simulare în data de  aprilie.

La cererea expresă a candidaților, rezultatele la probele scrise ale simulării examenului de bacalaureat pot fi trecute în catalog ca note pe semestrul al II-lea, la disciplinele respective.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.