Încă o gafă marca Allen Coliban: Primarul are glume cu Zelensky, ruşi şi stewardese

Miercuri seara, în timp ce Brașovul era semi-blocat din cauza șoferilor care au făcut cozi imense la stațiile de carburanți, speriați de prețurile carburabţilor care au crescut alarmant în ultimele zile, pe fondul conflictului ruso-ucrainean, primarul Brașovului, Allen Coliban, a dat încă o dată cu bâta în baltă. 

Lui Allen Coliban încă îi arde de glume şi pamflete cu ruşi, ucrainieni şi stewardese, în contextul în care în această săptămână, în spaţiul public au apărut, dispre platformele media de propagandă ruseşti, zvonuri (hilare, ce-i drept) că preşedintele ucrainean Volodîmîr Zelenslki s-ar fi refugiat la Braşov.

Pe contul său de Facebook, acolo unde, de altfel, îi place cel mai mult să comunice în monolog cu brașovenii, Coliban a postat ieri o poză trucată în care apare alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskii, cu mesajul principal:

„Preşedintele Zelenski este la Braşov, conform presei ruse. Confirm, suntem aici, dar fără stewardese”. 

Postarea, pe care edilul a etichetat-o drep pamflet, a stârnit valuri de indignare.

Subprefectul Braşovului, Lucian Pătraşcu, a cerut chiar demisia primarului, şi nu este singurul cu această reacţie. De altfel şi fostul coleg de pratid din Consiliu Local, Nelu Corbu, a avut o reacţie similară. 

 

Lucian Pătrascu, subprefectul Braşovului: 

„Demisia! Pamflet poate face oricine, administrație, din păcate, nu!  Domnule primar, nu este momentul să facem pamflet! Acum, când oamenii își văd în pericol viața, când vremurile depășesc capacitățile noastre de înțelegere și adaptare, nu este cazul, repet, nu este cazul să faceți glume! Glume să faceți când aveți cu ce să vă lăudați! Deocamdată singura realizare este acest pseudopamflet care, în loc de zâmbete, aduce un nod în gât brașovenilor. Și poate îi sperie. Nu era cazul! Pentru că acum, cu siguranță, e un moment de maturitate și de asumare. Pamflet poate face oricine, administrație, din păcate, nu! Sunteți total iresponsabil! Sunteți primar, nu pamfletar.  Sper ca nu treceți în CV că sunteți și pamfletar, nu de alta, dar ne-ați mai surprins cu o licență în Automatizări și Calculatoare și de fapt erați exmatriculat.  Cred că este timpul să plecați! Ați demonstrat într-un an că nu sunteți în stare de nimic, sunteți cel mai slab primar pe care l-a avut Brașovul. Demisia!

Cătălin Leonte, consilier județean Pro România: 

„Despre responsabilitate.Cănd ești investit de către comunitate cu încrederea că poți să-i reprezinți ca primar, automat nu mai ești tu persoană fizică, ci o instituție. O instituție care înseamnă RESPONSABILITATE pentru binele comunității tale și să încerci să faci, în măsura posibilităților, ceva ca să le fie mai bine, nu mai rău. Primarul, mai ales când este greu, este acela care însuflețește comunitatea și arată o direcție. În acest context, nu înțeleg sub nicio formă, nici la nivel de pamflet, mai ales în situația actuală, postarea domnului primar al Brașovului. Aceeași funcție, două ipostaze, pe de o parte glumițe pe de alta, RESPONSABILITATE”.

 

Alexandra Crivineanu, liderul consilierilor locali PSD: 

„În contextul situației regionale și politice, al sentimentelor de teamă, nesiguranță, dar și al presiunii economice, calific postarea primarului Coliban drept una total neinspirată. Ba mai mult, la nivel de lider al unei comunități, să-ți pui proprii localnici în vizorul unor potențiale amenințări, doar de dragul unui marketing exagerat dovedește lipsa de echilibru, de viziune, de diplomație, dar și o indiferență dusă la extrem. Solicit primarului ales Allen Coliban să își ceară scuze public tuturor brașovenilor și familiilor acestora pentru gafa din această seară și să șteargă postarea de pe rețelele de socializare. Asistăm la o nouă gafă marca USR. Dumnezeu să ne țină sănătoși!”

 

După sute de reacţii negative din partea braşovenilor, Coliban a şters postarea şi s-a scuzat într-un mod la fel de penibil: 

În momente de criză, umorul este unul dintre puținele refugii. Însă înțeleg supărarea pentru postarea de mai devreme și o regret. Doresc ca atenția și energia să fie, în continuare, canalizate spre ajutorarea refugiaților care ajung în Brașov și nu numai.”

Reacţii la postările „neinspirate” ale primarului Coliban:

 

Scuzele sale nu au fost însă primite cu braţele deschise de cei care au apucat să vadă postarea iniţială, care în continuare consideră că primarul face din ce în ce mai des gafe de comunicare, în ciuda „armatei” de comunicatori şi postaci pe care o are la dispoziţie, plătită din bani publici, fie de la bugetul municipiului, fie de la bugetul partidului. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.