Ministerul Apărării: O dronă a intrat în spaţiul aerian românesc, venind dinspre Ucraina / Aeronava a ieşit în trei minute către Ungaria

Ministerul Apărării anunţă, vineri după-amiază, că o dronă a intrat în spaţiul aerian românesc, venind dinspre Ucraina şi a ieşit, după numai trei minute, către Ungaria.

”Sistemul de supraveghere a spaţiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spaţiul aerian naţional pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute”, a transmis, vineri, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că aeronava a intrat în spaţiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 şi a părăsit spaţiul aerian naţional în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria. 

”Evoluţia acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spaţiul aerian naţional, viteza ridicată, înălţimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat şi condiţiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian”, a mai transmis ministerul.  

Acest eveniment vine după ce noaptea trecută o dronă s-a prăbușit în Croația,  în zona rezidențială Jarun din Zagreb, puțin după ora 23.00 joi. Autoritățile croate au precizat că drona a lăsat un crater de 4 metri.  Secțiunea dedicată informațiilor de război a site-ului The Drive a afirmat că imaginile apărute public sugerează că, în Croația, a fost vorba de o dronă de recunoaștere Tu-141 „Strizh” care probabil s-a defectat grav și a traversat întreaga Ungarie sau părți din țările vecine și a intrat în Croația venind din Ucraina. De la granița Ucrainei și până la Zagreb sunt aproape 600 de kilometri de zbor direct.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.