Prima măsură a României împotriva unei companii din Rusia / Cine sunt oligarhii care o controlează

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) blochează fondurile deținute de compania aeriană rusă Aeroflot, controlată indirect de Vitaly Gennadyevich Savelyev, Mikhail Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov.

Este vorba despre reprezentanța companiei în România.

Decizia Fiscului a fost luată în urma măsurilor restrictive din Regulamentul UE 269/2014.

Vitaly Gennadyevich Savelyev este ministru al transporturilor în Rusia și președinte al Aeroflot.

Igorevich Poluboyarinov este CEO al companiei, iar Sergey Viktorovich Chemezov este unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, director general al Rostec, ce a lucrat în trecut pentru KGB.

Cine sunt cei care controlează compania

Conform Jurnalului oficial al UE Mikhail Igorevich POLUBOYARINOV este directorul general al OJSC Aeroflot. OJSC Aeroflot este cea mai mare companie aeriană din Federația Rusă. OJSC Aeroflot nu numai că furnizează servicii guvernului rus, dar generează și o sursă importantă de venituri pentru acesta. Aeroflot a operat zboruri ilegale către Crimeea ocupată.

La 24 februarie 2022, după etapele inițiale ale agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, Mikhail Igorevich POLUBOYARINOV, alături de alți 36 de oameni de afaceri, s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin și cu alți membri ai guvernului rus pentru a discuta impactul acțiunilor întreprinse în urma sancțiunilor occidentale. Faptul că a fost invitat să participe la această reuniune arată că este membru al cercului cel mai apropiat al lui Vladimir Putin și că sprijină sau pune în aplicare acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea Ucrainei. De asemenea, acest lucru arată că este unul dintre oamenii de afaceri importanți, implicat în sectoare economice care furnizează o sursă substanțială de venit guvernului Federației Ruse, care este responsabil de anexarea Crimeei și de destabilizarea Ucrainei.

 

Vitaly Savelyev este ministrul transporturilor al Federației Ruse și membru al consiliului de administrație al Căilor Ferate ruse, numit în această funcție de guvernul Federației Ruse. Este fostul director general al Aeroflot.

 

În octombrie 2021, Rusia s-a angajat într-o concentrare fără precedent de forțe militare la frontiera cu Ucraina sau în apropierea acesteia, precum și în interiorul regiunii ocupate din Crimeea, care aparține Ucrainei. Forțele armate ruse au efectuat exerciții militare la scară largă în acea regiune. Aceasta a condus la escaladarea conflictului și a pus o presiune destabilizatoare asupra Ucrainei. Căile Ferate ruse, din al căror consiliu de administrație face parte dl Savelyev, au transportat personal militar și echipamente militare ale forțelor armate ruse în zonele din apropierea frontierei cu Ucraina.

 

Serghei Chemezov este unul dintre asociații apropiați cunoscuți ai președintelui Putin, împreună cu care a fost detașat la Dresda ca ofițer KGB. De asemenea, este membru al Consiliului suprem al „Rusiei Unite”. Profită de legătura sa cu președintele rus, fiind promovat în funcții de conducere ale unor întreprinderi de stat. Este președintele concernului Rostec, cea mai mare corporație de stat producătoare din domeniul apărării și din cel industrial din Rusia. În urma unei decizii a guvernului rus, Technopromexport, o filială a Rostec, plănuiește să construiască centrale producătoare de energie în Crimeea, sprijinind astfel integrarea acesteia în Federația Rusă.

În plus, Rosoboronexport, o filială a Rostec, a sprijinit integrarea întreprinderilor de apărare din Crimeea în industria de apărare din Rusia, consolidând astfel anexarea ilegală a Crimeei de către Federația Rusă.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.