Primăria Braşov majorează cuantumul pensiei maxime până la care acordă tichetele în prgramul „Dar din suflet pentru seniori”

Primăria municipiului Brașov propune creșterea cuantumului veniturilor maxime până la care vârstnicii pot beneficia de tichetele valorice din programul „Dar din suflet pentru seniori”. Acest cuantum va fi modificat, de la 1000 de lei, cât a fost până în prezent, la 1200 de lei. Executivul primăriei va veni în faţa Consiliului Local cu un proiect de hotărâre în acest sens, argumentând că la începutul anului a avut loc „majorarea indemnizației sociale pentru pensionari la 1000 de lei ceea ce presupune că nici un pensionar nu realizează venituri mai mici de acest prag”. 

„Ţinând cont de facilitățile pe mijloacele de transport public local de călători utilizate de către societatea RATBV S.A., pe raza teritorial administrativă a Municipiului Braşov, în vigoare pentru persoanele vârstnice ale căror venituri nete nu depășesc 1200 lei/lună; creșterea prețurilor de consum în luna ianuarie 2022 cu 1,5%, comparativ cu luna decembrie 2021 (conform comunicatului de presă nr. 38/14.02.2022 al Institutului Național de Statistică); creșterea ratei anuale a inflaţiei în luna ianuarie 2022 cu 8,4%, comparativ cu luna ianuarie 2021 (conform comunicatului de presă nr.  38/14.02.2022 al Institutului Național de Statistică), apreciem oportună modificarea proiectului Dar din suflet pentru seniori,  în sensul majorării cuantumului pensiei lunare până la care se acordă tichetele sociale de la 1000 de lei, cât este în prezent, la 1200 lei, inclusiv”, se arată în raportul care însoţeşte proiectul de HCL. 

Doar 57% din cei care se „calificau” pentru program au cerut tichetele

Programul „Dar din suflet pentru seniori”, constă în acordarea de tichete sociale de două ori pe an, de Sărbătorile Pascale şi Crăciun, persoanelor vârstnice cu domiciliul stabil în Municipiul Braşov, care
au împlinit vârsta legală de pensionare, a căror pensie lunară este de până la 1200 lei inclusive.

Această modificare a cuantumului veniturilor maxime până la care pensionari braşoveni primesc tichetele vine după ce în luna decembrie 2021 prin adresa nr. 119120/30.12.2021 Casa Județeană de Pensii Brașov a comunicat Primăriei Braşov un număr de 2901 de persoane vârstnice, cu domiciliul în municipiul Brașov, având pensia de până 1000 de lei, inclusiv. Acestea erau persoane vârstnice eligibile pentru programul „Dar din suflet pentru seniori”. Dintre acestea, doar 1656 au solicitat în campania de Crăciun a anului 2021 tichete valorice, rezultând un procent de accesare de 57%.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.