Primăria Brașov se așteaptă ca în vara acestui an să fie deschis șantierul sălii polivalente de 280 de milioane de lei de la „Municipal”

Lucrările efective de construire a viitoarei săli polivalente a Brașovului, planificată să fie ridicată pe locul fostului stadion municipal de la Bartolomeu, ar putea începe în această vară. Anunțul vine din partea viceprimarului Brașovului, Sebastian Rusu, care prezent la o emisiune a postului Radio România Brașov a declarat că lucrurile merg în direcţia dorită” şi evaluarea ofertelor depuse de constructorii interesați este acum pe ultima sută de metri.

 Sala Polivalentă are amplasamentul predat către Compania Naţională de Investiţii (CNI) și CNI-ul a și făcut licitația pentru adjudecarea lucrării, deci lucrurile sunt pe un făgaș normal, merg în direcția dorită. Acuma este o chestiune de proceduri care, din păcate stiți că durează: câștigă cineva licitația, dup-aia încep contestațiile ș.a.m.d. (…) Probabil că în vara acestui an vor demara lucrările”, a spus viceprimarul Sebastian Rusu.

Patru constructori interesați de contract

Sala polivalentă de pe amplasamentul fostului stadion municipal este cea mai mare investiţie în infrastructură sportive a Braşovului, sumele estimate pentru construirea ei ridicându-se la aproximativ 280 de milioane de lei.  La 18 octombrie 2021, termenul de depunere a dosarelor de ofertare, la licitație s-au înscris patru firme sau asocieri de firme, respectiv: Aktor Societate Tehnica Anonima (AKTOR S.A.), împreună cu Talleres Dizmar – terț, având ca subcontractanți: Low Voltage; Eplus Oltenia; Kronlift; C.C.S. Engineering; EGAS; Asocierea dintre Construcții Erbașu (lider) și Bertoni Construct, Transferoviar Grup SA, având ca subcontractanți: Ascensorul Tehnic Service SRL, Sectron Guard, North Star Industrial SERV; Asocierea dintre MIS GRUP (Leader) și Electrogrup, Energosteel ART SRL, împreună cu Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi – terț, având ca subcontractanți: Terratest Geotehnic S.A. Loyal Center S.R.L. Eco Garden Construct SRL; Roland Survey; Saiatest; Generalsting; DIANOVA INSTAL; Abcony Serv; Elron Energy CO; KONE Ascensorul; Asocierea dintre Terra Gaz Construct (Leader) și PAB Romania, Drum COncept, SC Danube Total Grup SRL, având ca subcontractanți: AVITECH CO, AMTEH INTERNATIONAL S.R.L., CLIMATEC S.R.L., KONE Ascensorul.

Sală polivalentă cu 11.000 de locuri

Sala polivalentă va avea o capacitate de 10.059 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile și este destinată competițiilor sportive, concertelor, conferințelor, congreselor, activităților culturale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea sălii la standarde naționale și internaționale, și care să asigure organizarea unei mari varietăți de competiții sportive. În cadrul Sălii Polivalente se va realiza și o sală de încălzire, care este de asemenea dotată cu tribune pentru public cu o capacitate de 1.152 locuri, rezultând un număr total de 11.211 locuri.

Sala va fi construită pe un „relief artificial” având în vedere că terenul este mlăştinos. De asemenea, fundaţia se va sprijini pe piloni de beton.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.