VIDEO. Protest al transportatorilor pe Ocolitoarea Brașovului. Care sunt revendicările șoferilor

Transportatorii au ieșit luni dimineața la un protest pe ocolitoarea Brașovului. Potrivit Agenției de presă Rador, transportatorii sunt nemulțumiți de creşterea preţurilor la carburanţi, cu aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi la asigurările auto RCA, cu aproximativ 20%, precum şi de impozitele mari. Conform aceleiași surse, protestul este unul spontan. 

Protestul a început imediat după ora 8 și s-a încheiat în urmă cu puțin timp. În tot acest interval traficul în zonă a fost îngreunat, pentru că transportatotorii s-au deplasat cu o viteză de aproximativ 10 km/h pe un sector de drum de circa 2-3 kilometri, pe prima bandă de mers, Centura Brașovului având o configurație de două benzi/sens.

 

 

Reamintim că preţurile carburanţilor au crescut rapid în ultima perioadă, pe fondul conflictului din Ucraina, culminând, săptămâna trecută, cu „isteria de la pompe”, când unele staţii au majorat nejustificat tarifele, chiar şi cu 50%. De altfel, atât ANAF, cât şi Agentia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi Consiliul Consiliul COncurenţei au pornit o serie se controale pe această tematică, unul dintre cele mai mari lanţuri din România fiind sancţionat cu 100.000 de lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.