PSD cere Primăriei să reia premierea elevilor din Braşov. Ce sume propune Alexandra Crivineanu

Liderul grupului consilierilor PSD din Consiliul Local Brașov, Alexandra Crivineanu, vine din nou în fața executivului primăriei, solicitând să reia premierea elevilor performanți din municipiu. Această premiere, care devenise în ultimii ani o tradiție la nivelul Brașovului, a fost suspendată anul trecut, viceprimarul Flavia Boghiu argumentând că evaluarea elevilor în perioada pandemiei nu poate fi făcută în mod real.

Alexandra Crivineanu susține că Primăria Brașov este deconectată de la problemele oamenilor și refuză să ia măsuri pentru sprijinirea acestora, „lipsa implicării aparatului administrativ coordonat de
Coliban și Boghiu lovind direct în educația copiilor”.

Consilierul local aminteşte că anul trecut primăria nu a aprobat un buget de premiere pentru elevii de performanţă şi a refuzat să îi mai susţină pe cei cu rezultate foarte bune, respectiv pe şefii de promoţie sau olimpicii, pe motiv că în pandemie, mai ales pe fondul şcolii online, astfel de evaluări nu sunt suficient de relevante.

„Pentru că starea de alertă a trecut și pentru că semestrul al II-lea al acestui an școlar se desfășoară în normalitate, cu prezența fizică la cursuri, propun Primăriei Brașov să se gândească la un eveniment de premiere a performanței în educație pentru anul școlar 2021-2022. După ce administrația USR a refuzat anul trecut, în repetate rânduri, premierea elitelor în învățământ, motivația doamnei viceprimar Boghiu fiind că performanța a fost greu de evaluat, solicit Primăriei Brașov ca anul acesta să găsească resursele necesare pentru ca elevii de 10 ai orașului nostru să fie premiați și felicitați pentru meritele deosebite la învățătură. Este imperios necesar ca primarul Coliban și viceprimarul Boghiu să înțeleagă că investiția în educație trebuie să fie o prioritate absolută pentru Brașov. O societate care nu își recunoaște și care nu își încurajează elitele nu va putea progresa.  Mai ales tinerii care fac performanță în comunitățile lor.”, a spus Alexandra Crivineanu.

Propunere de premiere pentru elevii braşovenii care obţin media 10 la Bac sau Evaluarea Naţională

Liderul grupului PSD din Consiliul Local propune, cu această ocazie, ca pe lângă reluarea tradiţiei premierii anuale a elevilor din clasele V-VIII cu rezultate deosebite la învățătură, să fie acordate premii în bani şi pentru elevii braşoveni care vor obţine media 10 la Evaluarea Naţională (2000 lei), pentru șefii de promoție (2100 lei) și pentru cei care vor obține nota 10 la Examenul de Bacalaureat (2200 lei).

„Am convingerea că Primăria va identifica, împreună cu departamentele de specialitate, în cel mai scurt timp, sursele de finanțare pentru aceste premii, astfel încât procedurile de acordare să fie gata până la finalul anului școlar în curs. Le atrag atenția Primarului Coliban și Viceprimarului Boghiu că un Brașov de 10 poate fi construit și susținut numai prin implicare, determinare, coerență și viziune. De
asemenea, atragerea mediul privat în sprijinirea educației și a tinerilor ce reprezintă viitorul orașului nostru este un alt pion important ce poate fi luat în calcul, în asigurarea surselor de finanțare.”, a spus Alexandra Crivineanu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.