Spitalul din Victoria, complet funcțional. Unitatea primește finanțarea de la CAS

Spitalul Orășenesc Victoria este spital complet funcțional, a anunțat vineri primarul orașului, Camelia Bertea. 
„Am semnat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a Județului Brașov. În curând, spitalul nostru va furniza servicii medicale de spitalizare continuă și va avea cameră de gardă 24 de ore din 24. Vom începe cu specialitățile Medicină internă, Pediatrie, Recuperare, Medicină fizică, Balneologie şi Boli cronice, pentru care avem aprobat un număr total de 24 de paturi”, a declarat Bertea. 
 
În perioada următoare, ea a anunțat că sunt planificate și concursuri pentru mai multe posturi de medici, concursuri ce au atras deja candidați interesați.
 
„Pentru Chirurgie, sunt doi candidați pe loc. De asemenea, am reușit să găsim și specialiști pentru medicină internă”, a declarat primarul orașului Victoria. 

 

Redeschis cu bani din sponsorizări și muncă voluntară 

Spitalul din Victoria a fost închis în anul 2011, odată cu unitățile similare din Codlea și Săcele. Mulți ani, în clădirea spitalului din Victoria a funcționat o clinică privată. Anul trecut, autoritățile locale din Victoria au reușit să obțină o hotărâre de Guvern care a permis funcționarea unității ca spital public, apoi, cu muncă voluntară și bani din donații.
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.