„Sportul pentru toţi”, la Fundația Comunitară Brașov: 50.000 de euro nerambursabili pentru şcolile care vor să-şi reamenajeze terenurile sau sălile de sport

Instituțiile de învățământ și asociațiile de părinți sunt invitate să depună proiecte pentru reamenajarea și refacerea infrastructurii de sport din școlile și liceele brașovene. Fundația Comunitară Brașov a lansat apelul de proiecte prin care pune la dispoziție, în cadrul unui program în parteneriat cu Decathlon România, 50.000 de euro pentru infrastura de sport din școlile brașovene. Programul „Sportul pentru toți” se desfășoară în București, Brașov și Timișoara. În Capitală, bugetul total pus la dispoziție pentru astfel de investiții este de 100.000 de euro, iar în cele două municipii, câte 50.000 de euro. 

Maxim 5 şcoli din Brașov vor fi alese pentru finanţare

În Brașov, programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor de părinți și vizează proiecte care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din orașul nostru. Vor fi acordate finanțări pentru reamenajarea și îmbunătățirea facilităților pentru sport din școlile gimnaziale și liceele din Brașov, urmând a fi  susținute 3-5 școli sau licee la nivelul orașului, spun reprezentanții Fundației Comunitare Brașov. Unitățile de învățământ alese pentru finanțare își  vor reamenaja și îmbunătăți facilitățile sportive, fie că sunt terenuri în aer liber sau săli de sport. 

„Prin acest program finanțat de către Decathlon și aflat la a doua ediție la Brașov, avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în mai multe școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului. Valorizăm foarte mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive, sigure și cu facilități îmbunătățite dat fiind impactul pozitiv asupra stării fizice și psihice a tinerilor sportivi. Mulțumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităților sportive ale comunității brașovene și pentru schimbarea deja produsă în viețile a 5.435 de copii din cele 5 școli brașovene care au beneficiat de finanțarea din cadrul primei ediții.” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov. 

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.

Programul „Sportul pentru toți” se adresează școlilor gimnaziale sau liceelor și asociațiilor de părinți din școli.  Termenul limită de depunere a propunerii de proiect este 9 mai 2022. Proiectele vor fi desemnate câștigătoare în urma unui proces de selecție în mai multe etape: preselecția ideilor de proiect în baza criteriilor de eligibilitate, selecția realizată de către un juriu independent și interviuri cu aplicanții de pe lista scurtă, dacă va fi necesar.

Proiectele câștigătoare de la Brașov vor fi anunțate la sfârșitul lunii mai 2022. 

Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica în Brașov sunt disponibile pe site-urile programului https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.