Ultimatum pentru conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov din partea Consiliului Județean. Spitalul trebuie să se mute rapid

Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov nu mai are mult timp pentru a se  muta din Stejăriș în Pavilionul Mârzescu. Practic, pacienții ar trebui mutați în noul sediu până la finalul lunii aprilie. Decizia finală va fi luată de Consiliului Județean Brașov în ședința de plen din 24 martie, când va fi dezbătut un proeict de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere pentru pavilioanele din Stejăriș. 

Spitalul de Pneumoftiziologie funcționează de mult timp în clădiri din Stejăriș pentru care plătește chirie, iar Consiliul Județean a anunțat încă din anul 2020 că unitatea va fi mutată, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza pandemiei de coronavirus, apoi planul a fost încurcat lipsa ofertelor pentru lucrările de amenajare a noului sediu. Până acum, administrația județeană a acceptat aceste motive și a prelungit contractele de închiriere pentru o perioadă de cel puțin trei luni.

Anul trecut, în decembrie, contractul de închiriere a fost prelungit pentru o perioadă de trei luni, respectiv 1 ianuarie – 31 martie. De altfel, la finalul anului 2021, conducerea spitalului spera să se finalizeze lucrările la noul sediu până la în 31 martie, însă acest lucru nu s-a întâmplat. În aceste condiții, managerul unității sanitare a solicitat prelungirea contractului pentru încă încă trei luni, respectiv 1 aprilie – 30 iunie, termen neacceptat de administrația județeană brașoveană. 

Situația este alta acum, pentru că, potrivit proiectului de hotărâre a Consiliului Județean din 24 martie, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru, ar urma să fie mandatat să negocieze prelungirea contractului de închiriere pentru o lună, respectiv 1 aprilie – 30 aprilie 2022.  De asemenea, el va trebui să obțină același cuantum al chiriei de până acum:  5.400 de euro pe lună.

De ce a solicitat dr. Moraru încă trei luni? 

Conducerea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov a solicitat prelungirea cu trei luni a contractului de închiriere (1 aprilie – 30 aprilie) motivând că pacienții internați nu pot fi transferați în Pavilionul Mârzescu, întrucât reparațiile la această clădire nu sunt finalizate. 

„Spitalul clinic de Pneumoftiziologie Brașov aduce în vedere și reorganizarea unității sanitare ca urmare a desființării Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov și reorganizarea acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul unității sanitare (spitalul de pneumoftiziologie – n.r.)”, a mai argumentat conducerea spitalului.

Deficit bugetar la Consiliul Județean Brașov 

În schimb, administrația județeană a explicat de ce nu este de acord cu propunerea conducerii Spitalului de Pneumoftiziologie: „Având în vedere deficitul bugetului Consiliului Județean Brașov și ținând cont de reorganizarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie se justifică prelungirea cu o lună a contractului de închiriere menționat”.

Reamintim că recent, Consiliul Județean Brașov a „încheiat conturile” și cu proprietarul clădirii de pe Strada Mihai Eminescu în care funcționa un pavilion al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, mutând pacienții cu afecțiuni psihice acute, pe repede înainte, din imobilul de pe str. Mihai Eminescu în Pavilionul Central de vis-a-vis de Colegiul Național Andrei Șaguna. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.