Un angajat RIAL cere societății daune morale de 50.000 euro. Societatea se judecă și cu fostul director și cu foști angajați

RIAL Brașov vrea să achiziționeze servicii juridice pentru a fi reprezentată în trei procese, unul cu fostul director, unul cu foști angajați și unul cu un actual salariat, care solicită daune morale de 50.000 de euro. Pentru a achiziționa aceste servicii, RIAL va trebui să obțină voturi favorabile din partea Consiliului Local Brașov, în ședința de plen din 29 martie. 

Procesul în care care se solicită daunele morale a fost deschis de o salariată la Tribunalul Brașov. Potrivit reprezentanților RIAL SRL, salariata, care lucrează la Resurse Umane, a primit două sancțiuni: un avertisment – pentru că nu a comunicat șefilor de servicii din cadrul societății noile prevederi ale Regulamentului Intern – și o reținere din salariu de 5%, timp de o lună, pentru că nu a a aplicat „pe linie de Resurse Umane dispozițiile HCL nr.491/29.09.2021, prin care a fost aprobată noua organigramă şi statutul de funcţii a societăţii Rial SRL, privind reorganizarea/modificarea organigramei şi restructurarea unor posturi”. 

În ceea ce privește litigiul cu fostul director, RIAL Brașov vrea să obțină de la Curtea de Apel Brașov anularea deciziei Curții de Arbitraj a Camerei de Comerț și Industrie Brașov. Prin decizia Curții de Arbitraj, RIAL a fost obligată să îi plătească fostului director de 125.210 lei reprezentând remuneraţia fixă ce i s-ar fi cuvenit acestuia până la sfârşitul contractului de mandat respectiv pe o perioadă de 9 luni şi 2 săptămâni. De asemenea, Curtea de Arbitraj respins o cerere reconvențională prin care RIAL solicita fostului director, Doru Constantin suma, plata sumei de de 3,5 milioane lei, reprezentând ceea ce actuala conducere a societăţii comerciale consideră că reprezintă pierderi la data de 31 decembrie 2020, cauzate de managementul defectuos al companiei. 

Un alt proces a fost deschis salariați ai RIAL SRL la Tribunalul Brașov, în luna decembrie a anului trecut. Unii dintre reclamanți se află și pe lista persoanelor concediate. 

Solicitarea de a achiziționa serviciile juridice a fost motivată de RIAL prin faptul că cele trei cauze sunt complexe și nu pot fi soluționate de consilierii juridici ai societății. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.