Călătorii de pe autobuzele RATBV și Servicii Săcelene vor putea cumpăra abonamentul lunar metropolitan. Vor fi și amenzi pentru cei care nu validează abonamentele

Asociația Metropoltană de Transport Brașov a anunțat că din 1 aprilie, va introduce un nou tip de abonament pe mijloacele de transport în comun, valabil pe toate liniile metropolitane, inclusiv pe cele interne din municipiul Brașov. Noul abonament lunar pe toate liniile va avea un caracter experimental – 3 luni – începând cu data de 1 aprilie.  Prețul unui abonament metropolitan lunar pe o lună este de 195 lei și va fi valabil de luna viitoare atât în cazul operatorului de transport RATBV SA, cât și al operatorului Servicii Săcelene. 
De asemenea, asociația a anunțat și un abonament anual pe toate liniile metropolitane, însă nu a anunțat un tarif.

 

Amendă pentru nevalidarea abonamentului 

Asociația a anunțat și o nouă modalitate de amendare a blatiștilor. Astfel, călătorii care urcă în autobuz, dar nu validează titlurile de călătorie la urcarea mijlocul de transport în comun  riscă o amendă de 60 de lei pe loc sau 120 lei dacă dacă nu plătesc amenda pe loc. Măsura se aplică celor care au asupra lor un titlu de călătorie, fie bilet, fie abonament, dar care nu a fost validat. În această situație, problema va fi găsirea unui temei legal pentru amendarea celor nu își validează abonamentele, având în vedere că ei au achitat călătoria prin cumpărarea abonamentului. 
Călătorii care urcă într-un mijloc de transport în comun fără a avea un titlu de călătorie (bilet sau abonament) vor plăti  o amendă de 195 lei pe loc sau de 390 lei mai târziu.
Deciziile privind abonamentele metropolitane și noile amenzi au fost luate de Adunarea Generală a Asociației în 18 martie.
 
„În prezent, au loc consultări cu cei doi operatori de transport brașoveni în vederea implementării prevederilor acestei hotărâri a Adunării Generale a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov”, a anunțat asociația. 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.