Un cetățean britanic sponsorizează pregătirea pentru Evaluarea națională a elevilor cu posibilități reduse din Victoria

15 elevi de la Liceul teoretic Ion Codru Drăgușanu au început, în această perioadă, pregătirea pentru Evaluarea Națională,  în cadrul unui program organizat. Programul va fi sponsorizat de domnul Way, un cetățean englez și “un om cu inima bună care a văzut potențialul copiilor, dar și nevoia lor de a primi ajutor”, după cum spune primarul orașului Victoria, Camelia Bertea.

“Domnul Way a fost impresionat de echipa noastră de la Primăria Victoria și de faptul că reușim să facem atâtea lucruri bune pentru comunitatea noastră, în ciuda bugetului extrem de mic al orașului, și așa a decis să ajute copiii din Victoria.  Domnul Way va susține financiar pregătirea zilnică a elevilor, după școală, la matematică și română, precum și o masă caldă în fiecare zi, înainte de începerea pregătirii. Cei 15 elevi selectați pe baza unor criterii stricte, agreate cu domnul Way, au astfel toate șansele să își continue studiile și să devină liceeni, în ciuda tuturor dificultăților cu care se confruntă”, a precizat Camelia Bertea

Aceasta le-a transmis victorienilor și un mesaj din partea sponsorului: 

“Consider că educația este cel mai important factor în dezvoltarea unui copil, pentru a putea să se descurce ulterior în viață. De aceea, încerc să îi ajut pe copii în momentele cheie ale evoluției lor, așa cum este pregătirea pentru examenul de Evaluare Națională. Dacă programul se va dovedi un succes – și are toate șansele de a deveni un model de bune practici pentru întreg județul, pentru că am văzut determinarea echipei din primărie, a directorilor școlii și a elevilor selectați – vom continuă proiectul și chiar mă gândesc să măresc numărul de elevi care intră în proiect”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.