A murit cea mai bătrână persoană din lume. S-a născut în Japonia, într-o familie cu 8 copii

foto: Twitter

NHK a anunțat luni moartea lui Kane Tanaka, care s-a născut în 2 ianuarie 1903. Ea a murit în 19 aprilie, la un spital din orașul Fukuoka din vestul Japoniei.

În 2019, Kane Tanaka a fost recunoscută de Guinness World Records drept cea mai în vârstă persoană vie din lume. La acea vreme, ea spunea că îi plăcea să joace Othello și să studieze matematica.

Când Cartea Recordurilor i-a acordat titlul de cea mai bătrână persoană din lume, a fost întrebată care a fost cel mai fericit moment din viața sa. Răspunsul japonezei: „Acum”.

Rutina sa zilnică a fost descrisă la acea vreme ca incluzând trezirea la ora 06.00 și după-amiezi petrecute studiind matematica și exersând caligrafia. „Una dintre distracțiile ei preferate este jocul Othello, ea a devenit expertă în acest joc clasic de societate și reușins adesea să învingă personalul casei”, a scris Guinness în 2019.

Potrivit unui mesaj pe Twitter postat de familia ei în 13 aprilie 2022, ea fusese recent „internată în spital și externată în mod repetat”, dar încă se bucura de ciocolată și de băuturile carbogazoase.

Cine a fost Kane Tanaka

Kane Tanaka a fost al șaptelea dintre cei opt copii ai familiei sale. S-a căsătorit cu Hideo Tanaka în 1922, cu care a avut patru copii și a adoptat un alt copil.

Japoneza a administrat mai multe afaceri, inclusiv un magazin de tăiței și un magazin de prăjituri cu orez, conform Le Figaro.

A fost aleasă drept una dintre purtătoarele torței olimpice de la Tokyo 2020, dar a fost retrasă din cauza îngrijorărilor legate de COVID-19.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.