Cerere mare pentru locurile de la creșa de pe strada Apollo din Brașov. Autoritățile promit că unitatea se va deschide în scurt timp

Creșa de pe strada Apollo din cartierul brașovean Astra ar urma să se deschidă ]în cursul acestei luni. Cererile de înscriere au fost făcute deja, iar în 15 aprilie ar urma să fie anunțate rezultatele selecției. 

Conform informațiilor purtătorului de cuvânt a Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, pentru ocuparea celor 80 de locuri de la la creșă au fost depuse 285 de cereri, iar dosarele sunt acum în evaluare. 

În ceea ce privește termenul de deschidere a acestei creșe reprezentantul Primăriei a anunțat că acest lucru ar trebui să se întâmple luna aceasta.

„Sunt în curs de finalizare branșamentele la rețelele de alimentare cu energie electrică și gaze naturale. Apoi se vor face probele, vor fi semnate contractele de livrare, apoi vor fi obținute autorizațiile. Estimarea noastă este că noua creșa va deveni funcțională după jumătatea acestei luni”, a explicat Toarcea. 

Lucrările la creșa de pe strada Apollo au fost terminate în luna mai a anului trecut, însă nu a putut fi deschisă din cauza problemelor legate de racordarea acesteia la rețelele de alimentare cu gaze naturale si cu energie electrică. În clădirea acestei creşe se va muta și sediul Serviciului de Administrare a Creșelor Brașov, care, în prezent, funcționează la creșa de pe strada Mecanicilor din cartierul Craiter. 

Valoarea investiției este de aproape 9 milioane de lei, iar proiectul a beneficiat de finanțare europeană. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.