Florin Cîțu a renunțat la șefia PNL. Reproșul adresat colegilor de partid: „Probabil că le-a lipsit curajul”

Florin Cîțu a convocat pentru sâmbătă o ședință a Biroului Executiv al PNL, însă nu a avut parte de asistență. În aceste condiții, el a înregistrat la partid demisia din funcția de președinte al partidului, apoi a plecat. De pe treptele sediului PNL Cîțu a spus că ședința convocată de el a fost singura convocată statutar.

„Este păcat să se întâmplă astfel de lucruri în PNL. Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor mei. Nu s-a putut, pentru că nu au fost acolo, așa că am înregistrat-o la partid. Nimeni nu mi-a cerut să demisionez. Colegilor care m-au criticat nu le reproșez nimic. Le cer să păstreze principiile liberale. Aș fi vrut o discuție cu colegii mei. Probabil că le-a lipsit curajul”, a declarat Cîțu.

El a mai spus că, deocamdată, nu s-a pus în discuție demisia din funcția de președinte al Senatului.

Dan Vîlceanu l-a urmat pe Cîțu

Tot sâmbătă, Dan Vîlceanu a renunțat la funcția de secretar general al prtidului. De asemenea, el a anunțat că va renunța și la funcția de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Demisiile celor doi vin după ce, în ultima perioadă, mai mulți lideri de filiale i-au cerut demisia lui Cîțu.  

Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL în 25 septembrie 2021, când a câștigat competiția cu Ludovic  Orban. El a obținut atunci 2.878 de voturi, iar Ludovic Orban, 1.898 de voturi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.