FOTO&VIDEO. Doi pui de urs lăsați orfani de vânători, aduși la rezervația de la Zărnești. Ursoaica și puii tocmai fuseseră relocați

Doi dintre cei trei pui rămași orfani în Vatra Dornei, după ce mama lor a fost împușcată, au ajuns la rezervația de urși de la Zărnești.  Ursoaica și cei trei pui de un an fuseseră relocați din zona Predeal în urmă cu 3 săptămâni. Au intrat în două gospodării din localitatea Vatra Dornei în datele de 17 și 18 aprilie.

 

Ulterior, în 19 aprilie mama a fost împușcată la câțiva metri de zona împădurită în care a fost mutată. Cel mai probabil, ursoaica a fost eliberată la distanță mare de zonele locuite, însă, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor urși relocați, ea a găsit drumul către gospodăriile oamenilor.

 

 

Potrivit reprezentanților AMP Libearty (care deține rezervația de la Zărnești), „martorii spun că echipa de intervenție a avut un singur glonț care doar a rănit-o grav și ursoaica a fost lăsată să agonizeze minute în șir pe un teren privat, cu puii lângă ea, până au mai fost aduse gloanțe care să o omoare, după care și-au făcut poze cu “trofeul”. Cei trei pui au fost alungați în pădure unde șansele lor de supraviețuire erau minime. Din păcate, doar doi dintre pui au mai apărut în zonă și au putut fi capturați”. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.