Grădinița nr. 13 din Brașov, din nou în pragul evacuării. Va cumpăra Primăria Brașov clădirea și terenul?

Grădinița nr. 13 de pe strada Agrișelor din Brașov este în pragul evacuării. Inițial, avocații proprietarului terenului pe care se asigură accesul în clădirea grădiniței au anunțat că vor trece la executarea silită în 1 aprilie, în urma discuțiilor cu reprezentanții municipalității brașovene au fost de acort cu amânarea cu două săptămâni. În acest timp, Primăria Brașov va trebui să decidă dacă achiziționează terenul și clădirea sau dacă ignoră ofertele de vânzare și mută educatoarele și copiii în alte spații. 

Cum s-a ajuns la această situație 

Terenul de sub curtea grădiniței și de sub o parte a clădirii a fost retrocedat foștilor proprietari, decizia fiind emisă în anul 2013.  Ulterior, acest teren a fost vândut, iar noul proprietar a deschis un proces în instanță. În anul 2019, a obținut din partea instanţei o decizie de executare, în baza căreia a blocat intrarea în curtea grădiniţei timp de o săptămână, începând din 28 august 2019. Municipalitatea brașoveană a obținut atunci o decizie a instanție în baza căreia a fost permis accesul în clădire până la judecarea pe fond a cauzei. Pe de altă parte, un proces a fost deschis și de proprietarul clădirii. 

„În 2020 am pierdut procesul pe clădire, astfel că, în iunie 2021, am semnat un contract de închiriere, cu o durată de pe 10 ani. La acel moment, procesul pentru teren era în derulare. Între timp am pierdut și procesul pentru teren. Am primit de la avocatul celor doi o oferta pentru cumpărare a clădirii și a terenului. Suma solicitată este mult mai mare, dublă, fata de expertiza realizată chiar de către proprietari. Noi am avut o discuție cu avocatul și am stabilit amânarea executării pentru o perioadă, astfel încât să facem și noi propria expertiză și să începem discuțiile cu ei”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 

Pe de altă parte, viceprimarul Brașovului Sebastian Rusu a declarat că pentru teren, proprietarul cere 300 euro/mp, iar pentru clădire 2.000 euro/mp. Conform aceleiași surse, ofertele de vânzare au fost transmise de proprietari anul trecut, dar discuțiile cu aceștia nu au început. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.