”Noile isprăvi ale lui Guguță”, concurs de creație literară pentru copii, la Biblioteca Județeană ”George Barițiu”

Elevii din clasele III-VI sunt provocaţi să imagineze noi aventuri pentru Guguţă, personajul creat, în urmă cu 55 de ani, de scriitorul din Republica Moldova Spiridon Vangheli. În acest an, autorul împlineşte 90 de ani.

Cu această ocazie este lansat concursul de creaţie pentru copii „Noile isprăvi ale lui Guguţă”, organizat de Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Secţia Naţională IBBY din Republica Moldova, Săptămânalul „Florile Dalbe” și Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov. Concursul se desfășoară concomitent în Republica Moldova și România. Povestirile trebuie să-l plaseze pe Guguţă într-un context actual şi este necesar să fie trimise până în data de 25 mai, la adresa e-mail a Filialei pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” Braşov copii@bjbv.ro.

Juriile, câte unul separat pentru România şi Republica Moldova, vor desemna câştigătorii până în 10 iunie. Vor fi acordate câte 3 premii şi menţiuni pe două categorii de vârstă (clasele III-IV şi V-VI), atât în România, cât şi în Moldova.  Lucrările câştigătoare vor fi mai apoi publicate într-o culegere.

 

Regulament

1. Fiecare participant va scrie o povestire, în care va reda, într-un mod cât mai original și creativ, o nouă aventură a lui Guguță, plasând personajul într-un context actual.
 
2. Povestirea se va încadra în următorii parametri:
• Povestirea trebuie să aibă un titlu sugestiv.
• Conţinutul trebuie să fie unul captivant, concis și coerent, cuprinzând cele trei segmente ale unui text literar: introducere, cuprins și încheiere.
• Textul trebuie să fie creația proprie a autorului (să nu fie plagiat din alte surse).
• Fiecare participant prezintă o singură lucrare la concurs. Lucrarea nu va depăși 3 (trei) pagini tipărite în format Word (.doc, .docx, .rtf), font Times New Roman, mărimea fontului 14, interval 1,15, utilizarea diacriticelor.
• Lucrarea se prezintă nesemnată. La lucrare se anexează o fişă conţinând datele personale ale participantului: numele şi prenumele, liceul/şcoala şi clasa în care învaţă, adresa la domiciliu, numărul de telefon, adresa de e-mail la care poate fi contactat.
 
3. Lucrările participanților din Republica Moldova vor fi prezentate în format digital la adresa e-mail a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” metodic@bncreanga.md , cu specificarea Concursul „Noile isprăvi ale lui Guguță”.
 
4. Lucrările participanților din România vor fi prezentate în format digital la adresa e-mail a Filialei pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov copii@bjbv.ro , cu specificarea Concursul „Noile isprăvi ale lui Guguță”.
 
5. Trimiterea textului și a fișei cu datele personale prin poșta electronică, se va face într-un singur mesaj, fișierele fiind intitulate cu numele participantului, de exemplu: Mocanu Ion_Text, Mocanu Ion_Fisa.
 
6. Termenul limită de prezentare a lucrărilor – 25 mai 2022. Lucrările, care vor fi trimise mai târziu de 25 mai sau care nu vor corespunde criteriilor expuse mai sus, nu vor fi admise la concurs.
 
7. Prezentând lucrarea la concurs, autorul își dă automat acordul pentru publicarea ei în ediții tipărite și pe site-urile organizatorilor, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în scopurile prevăzute de organizarea acestui concurs.
 
Festivitatea de premiere, va avea loc online, pe ZOOM, cu transmisiune live pe Facebook (pe pagina BNC „Ion Creangă” și pe pagina BJ „George Barițiu” Brașov), în luna iunie, în preajma zilei de naștere a scriitorului Spiridon Vangheli. Câştigătorii concursului vor fi invitați personal, prin e-mail sau prin telefon. Toți participanții vor primi diplome semnate de instituțiile organizatoare din Republica Moldova și România.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.