Oficial: Primarul din Jibert a fost omorât în bătaie

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a confirmat pentru fagarasultau.ro, că moartea primarului din Jibert a fost provocat de o peritonită, în urma loviturilor primite în casa consilierului local Buta Gheorghe. 

Toate acestea au fost stabilite după autopsia făcută. Potrivit prim-procurorului șef, în aceste momente se fac audieri, iar inculpatul urmează să fie propus pentru arestarea preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri și vătămări cauzatoare de moarte.

„Joi, în 24 martie, pe la orele 23.00, la domiciliul inculpatului Buta Gheorghe, se aflau primarul, viceprimarul, șoferul primarului și consumau alcool. De fapt consumaseră alcool și la un restaurant înainte, și de acolo s-au deplasat la domiciliul inculpatului Buta. Acolo, pe fondul consumului de alcool a apărut o ceartă între ei. Inculpatul l-a lovit inițial pe primar cu pumnul în zona feței și a căzut de pe scaun. După ce a ajuns la pământ, inculpatul i-a mai mai aplicat două lovituri de intensitate mare, în zona abdominală și cel puțin una din cele două lovituri a dus la ruperea intestinului. Viceprimarul l-a prins pe consilier ca să nu-l mai lovească și apoi a intervenit și șoferul, moment în care a încetat agresiunea. Primarul s-a dus la spital și și-a făcut niște analize, dar nu s-a internat. Până să-i vină rezultatul analizelor a decedat, pentru că a făcut peritonită și de la peritonită până la deces a fost un singur pas“, a declarat Claudiu Sandu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, pentru fagarasultau.ro.

 

Reamintim că pe 30 martie a fost anunțat public decesul primarului din Jibert, fără alte detalii. Ulterior au apărut informații despre un conflict violent pe care acesta l-ar fi avut înainte de a ajunge la spital unde a murit.

Iancu Boeriu s-a născut în datat de 16 aprilie 1957, la Rupea. La alegerile din 2020, el a câştigat detaşat primăria comunei Jibert, obţinând 622, faţă de 255 cât a obţinut următorul clasat. El este primar la Jibert din 2012. 
 
Boeriu a fost şi consilieru judeţean din partea PNL, până când a decis să candideze pentru primărie. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.