S-a stins din viaţă preşedintele Clubului Olimpic Braşov. Drum lin către cer, Teodor Verdeș!

Sportul brașovean l-a pierdut astăzi, pe Teodor Verdeș, un mare om de sport cu care Brașovul se mândrea, un caracter deosebit și o adevărată enciclopedie a tot ce a însemnat sportul brașovean de-a lungul anilor. 

Nu cred că este om de sport din Brașov care să nu fi auzit, măcar, de cel care s-a stins astăzi, la vârsta de 90 de ani. Asta pentru că, în cariera sa în funcții de conducere, profesorul Teodor Verdeș a fost preşedinte al Clubului Sportiv Steagu Roşu, preşedinte la Clubul Sportiv al Universităţii Transilvania, preşedinte la FCM Steagu Roşu (ulterior FC Braşov), preşedinte la CS Astra Braşov și nu în ultimul rând, președinte la Clubul Olimpic Braşov, în perioada 1998 – 2016, iar din 2016, președinte onorific. 

Profesorul Teodor Verdeş a visat mereu și a pus umărul la tot ce înseamnă astăzi, un început pentru Muzeul Sportului Brașovean.

Absolvent al Colegiului „Andrei Şaguna” şi apoi al Institutului Naţional de Educaţiei Fizică şi Sport şi al Facultăţii de Pedagogie şi Psihologie,  Teodor Verdeş a fost unul dintre cei care a făcut trecerea sportului braşovean de la activitatea amatoare a muncitorilor de uzină, la activitatea profesionistă, programată şi atent studiată a sportivilor de performanţă.  A fost profesor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Transilvania şi aşa cum îi plăcea să spună, a dus „sportul în Senatul Universităţii”.  

Fie că vorbim de campioni în volei, handbal, schi, atletism, patinaj sau de cei care au scris istorie în fotbalul brașovean, cu toții găseau o vorbă bună, un sfat și o încurajare la „nea Ticu”, cum îi spuneau toți cei apropiați cu tot dragul pe care și el îl întorcea la rându-i.

Pentru că, știm cu toții, Teodor Verdeș era un OM MARE nu doar în înălțime, ci mai ales la caracter și la suflet…

Rămas bun, Teodor Verdeș! Dumnezeu să te odihnească! Condoleanțe familiei și tuturor celor care, astăzi, simt că au pierdut o parte din ei!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.