Sistemul de balizaj al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, pus în funcțiune

Balizajul pistei AIBG
În aceste zile, Consiliul Județean face probele pentru sistemul de balizaj al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Acest sistem va fi pus astfel în funcțiune și verificat în detaliu, înainte de recepția lucrărilor. 
 
Sistemul de balizaj al aeroportului nostru de categorie 3, care reprezintă categoria maximă în ceea ce priveşte operaţiunile de dirijare a aeronavelor în condiţii de vizibilitate redusă. Acest sistem va ajuta ajută aeronavele să aterizeze chiar în condiții de vizibilitate scăzută, până la doar 175 de metri vizibilitate în lungul pistei, după cum a preciyat președintele CJ, Adran Veștea.
 
Lămpile care intră în componenţa balizajului au rolul de a delimita pista şi suprafeţele de mişcare aeroportuară şi de a le oferi piloâilor reperele vizuale de care au nevoie pentru a realiza manevrele de decolare-aterizare.
 
În cadrul sistemului de balizaj, pe amplasamentul de la Ghimbav au fost montate atât lămpi încastrate în pistă, cât şi lămpi supraterane, care conturează perimetrul pistei de decolare-aterizare, al căii de rulare şi al platformei de îmbarcare-debarcare. 
 
Contractul pentru obiectivul „Proiectare și execuție Balizaj – contrucții și instalații – etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă – etapa a III-a AIBG”, în valoare totală de 65.598.566,25 lei, a fost implementat cu succes de către Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG SRL.
 
Reamintim că repreyentanții CJ Brașov au anunțat intenția ca până la finalul acestui an să aibă un aeroport operațional.
 
 
 
 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.