Spitalul Municipal Săcele se extinde. În curtea unității sanitare se va construi o structură modulară

Spitalul Municipal Săcele a lansat licitația pentru construcția unui spital modular în curtea unității sanitare. Clădirea va două niveluri, investiția este estimată la 4.984.414,87 lei (TVA inclus), iar termenul de execuție este de 24 luni. În noua structură va funcționa spitalizarea de zi și vor fi mutate mai cabinete din cadrul ambulatoriului. 
 
 Potrivit explicațiilor Primăriei Săcele, această investiție este necesară deoarece spitalul are la bază o infrastructură realizată acum 71 ani, necesitățile actuale fiind dificil de gestionat, spațiile nepermițând integrarea optimă a circuitelor intraspitalicești, și actual fiind desemnat ca spital suport COVID -19.
 
Dificultățile majore de separare a spațiilor necesare desfășurării unei activități minime de funcționare a cabinetelor de specialitate și de menținere a spațiilor ATI au suprasolicitat spațiile existente. A fost nevoie de realizarea unor spatii anexe de tip eurocontainer, special amenajate de uz temporar, dar acestea sunt de dimensiuni reduse. De asemenea, construirea noii structuri permite  dezvoltarea serviciilor de radiologie și imagistică medicală, care vor fi amplasate la parterul unității, ceea ce presupune mutarea serviciilor medicale de la acel nivel.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.